23948sdkhjf

Positiv til variable fartsgrenser

Vegdirektøren er positiv til å øke fartsgrensen til 110 km/t på de beste motorvegene og bruke variable fartsgrenser til å justere farten knyttet til klima, værforhold, ulykker, vegarbeid og annet.

- Ikke vanskelig å være positiv til disse tankene. Dette er temmelig likt det forslaget vi sjøl fremmet for Samferdselsdepartementet i 2006, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen.

Han ser for seg at farten kan settes opp på utvalgte egnede veger og med variable fartsgrenser som styres fra vegtrafikksentralene.

- Trafikksikkerhetsmessig vil økningen av fartsgrensen trolig ha beskjeden konsekvens dersom man velger riktige strekninger og får til et godt system knyttet til å justere fartsgrenser. Vi er positive og ser fram til en dialog med ny politisk ledelse framover, sier Gustavsen.

Bakgrunnen er at regjeringen Solberg i sin politiske plattform vil øke fartsgrensen på de tryggeste motorvegstrekningene til 110 km/t basert på faglig råd. Overfor NRK fredag detaljerte statssekretær Bård Hoksrud ønsket.

Rune Elvik, forskningsleder ved Transportøkonomisk institutt (TØI), synes forslaget er fornuftig.

- Hvis man først ønsker å øke fartsgrensen på noen veier, er motorveiene det stedet det bør gjøres, sier Elvik til NRK.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109