Posten avslutter samarbeid etter kabotasje-juks

Mange lesere vil huske at det i begynnelsen av mai kom opp nok en ulovlig kabotasjesak der en svensk trekkvogn kom tom inn i Norge, hentet en tralle i Drammen og satte ferden nordover - til de ble stanset og avslørt i kontroll på vekta i Verdal. Posten var blant oppdragsgiverne. Nå tar de affære og avslutter samarbeidet.

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Publisert Oppdatert
Dag Mejdell er konsernsjef i Posten.

Dag Mejdell er konsernsjef i Posten. Foto: Posten Norge AS

De to svenske sjåførene la seg flate, innrømte forholdene og fikk sine bøter for manglende sjåførkort samt brudd på kjøre- og hviletid. I tillegg ble det utstedt en bot til det svenske transportselskapet.

Les også: Bring involvert i nok en kabotasje-sak

TransportMagasinet sitter på opplysninger fra politiet om at det var Bring Cargo som er oppdragsgiver i denne saken. Det er dermed tredje gang (som er oss kjent) i løpet av kort tid at statseide Bring benytter seg av transport som viser seg å være ulovlig.

Posten tar affære og avslutter samarbeid

Vi konfronterer Posten med det hele, og kort tid etter har vi pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud på tråden. Hun har sjekket litt i saken og forteller at "Ulovlig kabotasjekjøring skal ikke forekomme i noen deler av virksomheten vår. N&K Spedition AS har foreløpig ikke vedtatt boten, men vi velger likevel å avslutte samarbeidet med selskapet umiddelbart."

Den samme meldingen går ut på Postens intranett. Der gir konsernsjef Dag Mejdell følgende kommentar:

- Vår underleverandør har gitt motstridende informasjon til oss i denne saken. Vi fikk eksplisitt bekreftet at alt var i orden, men når politiet har valgt å bøtelegge transportøren, blir konsekvensen at vi avslutter forholdet umiddelbart.

Han fremholder at konsernet har nulltoleranse når det gjeider ulovlig kabotasjekjøring. - Vi slår hardt ned på slike forhold og jeg håper det er siste gang vi opplever dette, avslutter Mejdell.

Svenskene snur

Da vi senere ringer politiet for å høre om det er noen utvikling i saken, kan politijurist i Namsos, Erlend Hjulstad Nilsen, fortelle at det svenske transportselskapet fortsatt ikke har vedtatt boten - men at de tvert imot har endret sin forklaring.

Nå hevder selskapet at bilen ikke kom tom til Norge, men at de "bare hadde glemt" å svinge innom tollen. - Dette er nøyaktig det motsatte av hva sjåførene sa da de ble stanset, sier politijuristen. Dermed går det mot en sak i dette tilfellet.

N&K Spedition ønsker presisering

N&K Spedition på sin side kan fortelle at de ikke er bøtelagt. - Vi er verken svenske eller har blitt bøtelagt, forteller Christian Bratlie. Oss bekjent er forelegget rettet mot svensk bileier, sier Bratlie.

- Vi har også bedt om møter med Bring vedrørende denne saken, men det har dessverre ikke ført frem. Grunnet sakens alvorlighet har N&K Spedition besluttet å dekke deler av forelegget på vegne av svensk bileier for å rydde saken av vegen hurtigst mulig, sier Bratlie.

Les også: Bring involvert i ny kabotasjesak

Foto: Posten Norge AS