23948sdkhjf

Posten dropper Kim Johansen

Alle avtaler er sagt opp etter at Kim Johansen International Transport A/S har brutt Postens krav til etisk standard og ikke ønsker å endre praksis.

Posten Norge bekrefter overfor TransportMagasinet at konsernet avslutter alle avtaler med Kim Johansen International Transport A/S. - Vi har gjennomført en leverandørrevisjon, det er noe vi av og til gjør, og der fant vi forhold som viste brudd på våre etiske standarder.

Kim Johansen International Transport har ikke ønsket å endre sin praksis, derfor velger vi å avslutte avtalene, forteller pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud.

Tungt.no sitter på opplysninger som sier at det skal dreie seg om blant annet arbeidsvilkårene til sjåførene i bedriften, uten at Ebeltoft-Skaugrud kan fortelle så mye mer enn at avtalene altså er sagt opp.

Kim Johansen skal hovedsakelig drevet transport for Posten Norge i Danmark og Sverige.

Blåser storm i Danmark

Det er neppe tilfeldig at nettopp dette selskapet har vært i revisjonens søkelys. Det blåser storm rundt den danske transportøren i hjemlandet for tiden. Fagforbundet 3F legger opp til en oppsiktsvekkende kamp for å forhindre at firmaets utenlandske sjåfører jobber for langt mindre enn bransjens danske sjåfører.

Kun 5 av selskapets 750 sjåfører er danske. De øvrige kommer hovedsakelig fra Romania, Bulgaria og Polen.

Truer med å flagge ut

Fagforbundet har allerede en avtale med Kim Johansens danske selskap, men de utenlandske sjåførene er hovedsakelig ansatte i hans estiske selskap - og de vil han ikke inngå noen avtale om.

TransportMagasinet ble med en av Kim Johansens rumenske sjåfører på oppdrag i Norge for Mercedes-Benz. Les om sjåførens side i "Takk Gud for denne jobben"

Åtte av ti biler har danske skilter og det er her noe av striden vil stå. Til dansk media uttaler Kim Johansen at dette kun er et spørsmål om å sette seg ned og bestemme seg for å ikke ha danske skilter på bilene - og dermed vil han heller ikke ha noen konflikt med danske fagforeninger.

Ønsker du å holde deg oppdatert på siste nytt innen transport og anlegg? Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Les også: Ingen Kim, ingen kos?

Les også: Kim Johansen gir opp Norge

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063