Posten kjøper seg opp i Danmark

Posten skal frem. I helgen ble det klart at Posten Norge kjøper 34 prosent av Danmarks ledende logistikkselskap, Danske Fragtmænd AS. På sikt ønsker Posten Norge å overta alle aksjene i selskapet.

Danske Fragtmænd som andelsselskap ble stiftet i 1990. Ti år senere kjøpte de hovedkonkurrenten DSB stykkgods og i 2007 ble dagens selskap Danske Fragtmænd AS stiftet og alle komponenter ble samlet i en organisasjon.
Danske Fragtmænd som andelsselskap ble stiftet i 1990. Ti år senere kjøpte de hovedkonkurrenten DSB stykkgods og i 2007 ble dagens selskap Danske Fragtmænd AS stiftet og alle komponenter ble samlet i en organisasjon. Foto: Copyright: Martin Gravgaard
Publisert Oppdatert
Danske fragtmænd disponerer 20 lagerhotell.
Danske fragtmænd disponerer 20 lagerhotell.
De tre hjulene i logoen symboliserer de tre landsdelene Sjælland, Fyn og Jylland.
De tre hjulene i logoen symboliserer de tre landsdelene Sjælland, Fyn og Jylland.

Dette er Danske fragtmænd

3000 medarbeidere

1600 lastebiler

9,1 millioner årlige forsendelser

25 fraktterminaler

20 lagerhoteller

40.000 bedriftskunder

Partene har inngått en avtale og er enige om å samarbeide på en rekke områder frem til 2015. Deretter er intensjonen at Posten Norge AS overtar alle aksjene i Danske Fragtmænd.

Selskapet eies av Fraktmænd Holding AS og er en av Danmarks største nasjonale transportbedrifter med en omsetning på mer enn 2 mrd danske kroner og omkring 900 ansatte.

I tillegg har de ca 50 mindre transportører som kjører for dem. Danske Fragtmænd er også en av landets ledende logistikkselskap innen stykkgods og tilbyr tjenester innen gods- og pakketransport, lager og ekspresstjenester.

Nå er ikke Danmark noe nytt område for Posten. Brings aktiviteter i Danmark beløper seg til omkring 1 mrd. danske kroner årlig og konsernet har vært på plass i 10 år allerede. - Vår ambisjon er å bli en betydelig logistikkaktør også i Danmark. Danske Fragtmænd passer godt inn i vår nordiske strategi, sier konsernsjef i Posten Norge Dag Mejdell i en pressemelding.

Offensive oppkjøp

Oppkjøpet er en del av konsernets offensive strategi for Bring om å utvikle en ledende posisjon i det nordiske logistikkmarkedet. Nesten 30 prosent av Posten-konsernets inntekter kommer fra virksomheter utenfor Norge og de senere årene har vi sett en rekke oppkjøp fra både Bring og konkurrenten Postnord/Tollpost.

PostNord er resultatet av fusjonen mellom svenske Posten og Post Danmark i 2009 og de eier også Tollpost Globe i Norge. I 2011 kjøpte de Eek Transport og høsten 2012 handlet de Harlem Transport. I Sverige og Danmark har de vært enda mer aktive og kjøpt opp en rekke selskaper for å posisjonere seg.

Det samme har altså Posten i Norge gjort i det siste. Tidligere i fjor handlet de Fredrikstad Transport & Spedisjon AS og i 2011 gikk både Toms Transport & Budservice og BCT i Bergen under hammeren sammen med bl.a. IntertranspedIA, Ytrans og Coldsped i Sverige.

Det største oppkjøpet i fjor utenfor Norge var dog da Posten kjøpte Sveriges største privateide transportør, nemlig Ekdahls Åkeri med 195 biler og 500 ansatte.

Les også: Bring kjøper Ekdahls Åkeri

Avtalen ble vedtatt på årets generalforsamling i Fraktmænd Holdning denne helgen.
Avtalen ble vedtatt på årets generalforsamling i Fraktmænd Holdning denne helgen.