23948sdkhjf

Posten kjøper transport- og logistikkselskap

- Kjøpet er et ledd i konsernets strategiske satsing, og betyr at vi styrker vår posisjon innen grenseoverskridende transport til og fra Norden, sier konserndirektør Arne Bjørndahl i Posten Norge.

Fredrikstad Transport & Spedisjon AS (FTS) ble etablert i 1989. - Dengang hadde vi én ansatt, forteller administrerende direktør, Jon Børresen. Nå er det rundt 50 ansatte i bedriften som sammen med datterselskapet Lisleby Varetaxi omsatte for 83 millioner kroner i fjor.

Måtte ta et valg

Til TransportMagasinet innrømmer Børresen at det hele føles litt rart, det er tross alt livsverket hans som nå selges. - Men vi måtte ta et valg, forteller han. De siste fire årene har vi hatt et godt samarbeid med Bring og totalt har vi økt formiddalbelt. Noe måtte gjøres, fastslår Børresen og tillegger at de ansatte, som nettopp har fått beskjed, virker fornøyde.

- Bring kjøper oss ikke opp for å bli kvitt en brysom konkurrent, men ønsker å satse videre. - Å bli en del av Bring gjør at vi kommer til et profesjonelt og ekspansivt logistikkmiljø der vi vil kunne fortsette vår gode utvikling, sier Børresen.

Lager og tollbehandling

FTS tar imot, lagrer og tollbehandler varer fra utlandet, for deretter å distribuere til mottaker i Norge. Selskapet håndterer også sendinger til og fra Kina, Taiwan og øvrige områder i Østen. I Europa er Italia, Tyskland og Benelux kjerneområder.

Det er kun driften som selges. Eiendomsmassen skifter ikke eier, og vil bli leid ut til Posten. - Vi har tegnet en 10-årsavtale på leie, i tillegg til at vi har opsjon for nye 10 år, forteller Erik Gamlemoen, regiondirektør i Posten/Bring Oslo, Akershus og Østfold.

Flere oppkjøp

Ved salget føyer FTS seg inn i rekken av transportbedrifter som den senere tiden har blitt oppkjøpt av Bring.

I fjor kjøpte Posten Norge de svenske selskapene Coldsped, IntertranspedIA og Ytrans.

Les også: Posten Norge kjøper svenske logistikkvirksomheter

I tillegg ble både Toms budbiler og BCT i Bergen solgt.

Les også: Toms Transport & Budservice solgt

Les også: BCT solgt

Ser vi nå en mer aggresiv oppkjøpstakt fra Posten? Vil dette bety at vi snart ser flere bedrifter som vil bli solgt?

- Vi har nok økt oppkjøpstakten, men jeg kan ikke si at vi har flere oppkjøp i ermet for tiden, sier Postens pressekontakt, Hilde Ebeltoft Skaugrud, avslutningsvis til TransportMagasinet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079