23948sdkhjf

Posten Norge kjøper svenske logistikkvirksomheter

Posten Norge styrker sin posisjon i det nordiske logistikkmarkedet ved å kjøpe de svenske logistikkselskapene IntertranspedIA og Ytrans og integrerer selskapene med CombiTrans AB.

- Oppkjøpet er et ledd i konsernets strategiske satsing på Sverige, og betyr at vi styrker vår posisjon innen grenseoverskridende transport til og fra Norden, sier konsernsjef i Posten Norge, Dag Mejdell, i en pressemelding.

IntertranspedIA ble etablert i år 2000 og kjøpte datterselskapet Ytrans i 2007. Selskapene driver internasjonal stykk-, parti- og hellasttrafikk til Sentral- og Øst-Europa, samt Tyrkia. Til sammen omsetter selskapene i dag for cirka 200 MSEK årlig.

- Dette er helt riktig for å integrere virksomheten med Combitrans og sikrer at vi fremover står enda sterkere innen stykk-, parti- og hellasttrafikk. Vi kommer til et profesjonelt og ekspansivt logistikkmiljø der vi vil kunne fortsette vår gode utvikling, sier Ingemar Andersson, avtroppende VD og eier av IntertranspedIA og Ytrans.

Tidligere i år kjøpte Posten Norge svenske Coldsped. Oppkjøpet av IntertranspedIA og Ytrans bidrar til å utvikle logistikktilbudet ytterligere.

- IntertranspedIA og Ytrans er to framgangsrike virksomheter. Ved å kombinere disse med CombiTrans` ressurser og nettverk vil vi styrke vårt logistikktilbud til svenske industrikunder, sier Dag Mejdell.

Kjøpet er gjort med forbehold om godkjenning av konkurransemyndighetene.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062