Powernap-cd skal redde liv

Finn Enersen i LifeDesign AS og Erlend Langklepp, driftsdirektør i A/S Norske Shell presenterer en egen powernap-CD som er til salgs på alle Shells bensinstasjoner.
Finn Enersen i LifeDesign AS og Erlend Langklepp, driftsdirektør i A/S Norske Shell presenterer en egen powernap-CD som er til salgs på alle Shells bensinstasjoner.
Publisert Oppdatert

Trøtthet er en medvirkende faktor til 14 prosent av alle dødsulykkene på norske veier. Dette ønsker Shell å gjøre noe med, og lanserer en egen powernap-CD for bilførere på sine bensinstasjoner.

Tall fra Statens Vegvesen viste at trøtthet var en medvirkende årsak til at 27 personer omkom i trafikken i 2010. Det var 14 prosent av alle dødsulykkene på norske veier dette året.

Derfor lanserer Shell nå sin egen powernap-CD med tips til hvordan du som sjåfør best kan få deg noen minutters søvn eller avslapning når trettheten melder seg.

- Vi er svært opptatt av sikkerhet i Shell, og arrangerer hvert år en verdensomspennende sikkerhetsdag for alle våre ansatte. I år vil vi i Norge fokusere spesielt på viktigheten av å være uthvilt når man kjører bil. Vi kom i kontakt med Finn Enersen, og mener hans produkt kan bidra til å hjelpe trøtte bilførere. Derfor har vi tatt hans powernap-CD inn på alle våre stasjoner, sier Erlend Langklepp, driftsdirektør i A/S Norske Shell.

- Mange trøtte sjåfører tyr til kaffe, åpne vinduer eller høy musikk, men det eneste som hjelper er en såkalt powernap, sier Finn Enersen fra LifeDesign AS. Enersen har lang erfaring med mental trening, og har nå laget en spesialtilpasset CD for powernap i bil.

- I mange moderne biler blir sjåførene varslet om når det er på tide å ta en powernap, men det er ingen som forteller hvordan man skal gjennomføre denne. Vi har derfor laget en CD med avslapningsøvelser, og som også vil vekke deg igjen etter 15 minutter. Et kvarters søvn er alt man trenger, sier Enersen.