Punktmarkering torsdag 14. mars kl. 14.00

Elendig/ manglende vintervedlikehold av veier denne vinteren har krevd menneskeliv. Mange menneskeliv. Den 28. februar i år mistet Anja 10 år og Dave 47 år livet etter en utforkjøring på Stord. Begge var fra Holland. Årsak: Meget glatt veibane.

Publisert Oppdatert

Det er et stadig voksende problem at norske landeveier ikke blir vintervedlikeholdt slik alle trafikanter forventer og krever. Det hevder NLF avdeling Hordaland i en pressemelding. De opplever at liv ofres til fordel for lave driftskostnader og stramme budsjetter.

Flere trafikkanter tilbakemelder glatte veier til veimeldingssentralen på tlf. 175. Ingen (eller i beste fall få) tiltak iverksettes. Veiene forblir usaltet eller sandstrødd, skriver organisasjonen.

For trafikanter blir de vanskelige kjøreforholdene en stor psykisk belastning. En kan trygt si at helse, miljø og sikkerhet ikke blir ivaretatt.

Torsdag 14. mars kl. 14:00 blir det begravelse for Anja og Dave i Holland.

Norges Lastebileier-Forbund avdeling Hordaland oppfordrer alle yrkessjåfører (og andre) å markere dette med en punktmarkering kl. 14:00 - 14:05. Dette i respekt og sympati for alle som har mistet livet eller har blitt skadet på norske landeveier i vinter.

NLF avdeling Hordaland oppfordrer alle til å stoppe på et egnet sted kl. 14:00 - 14:05. Markering av stoppet vises ved å sette på varselblinklys.