Radiosending fra messa

I en Volvo-hytte sitter gutta i Trucknet Radio og sender direkte fra TRANSPORTmessa.

Publisert Oppdatert

På Volvos stand står en Volvo FH-hytte på en personbilhenger. Motiver av countrystjerner, signert Terje Aspmo, og teksten "Trucknet Radio" røper at dette ikke bare er en lastebilhytte. Bak "rattet" sitter Thomas Hyden og styrer spaker og kontroller. Trucknet Radio sender direkte fra TRANSPORTmessa ut til mange tusen lastebilinteresserte.

Det hele startet egentlig for åtte år siden da jeg begynte å sende et program sm kalles Truckstop, direkte fra en truckstop utenfor Örebro. Det hele sendes lokalt i Örebro, samt som nettradio, forteller Thomas til tungt.no.

Etterhvert kom idéen om å lage et radiostudio i en lastebilhytte. Førerhytta fikk de av Volvo Sverige og fungerer perfekt som et ambulerende studio. Trucknet Radio har også et nært samarbeid med Trafikvärket som har skreddersydd trafikkmeldinger som er viktige for bransjen. Dette legger gutta ut så fort som mulig, slik at lytterne skal være oppdatert.

- Sendingene er bygget opp rundt mye musikk for lastebilfolk. Musikk som country, danseband og 50- og 60-tallsmusikk. Vi har lyttere i rundt 25 land, hovedandelen er derimot i Skandinavia, men vi har også lyttere fra USA, forteller Svenerik Blom, som er markedsansvarlig for radistasjonen.

Gutta reiser rundt på en rekke messer og arrangementer, i tillegg er de involvert i firmaarrangement. Fra TRANSPORTmessa sender de direkte mellom klokka 11 og klokka 13 hver dag. Gå inn på internettadressen www.trucknetradio.se for å lytte!