Raser mot bru-stopp

Publisert Oppdatert

Daglig leder av Askeladden Reiser, Rolf Lie, raser mot den planlagte setgningen av Hvitbrua ved Hønefoss, skriver ringblad.no

- Det er helt uholdbart at de stenger en så sentral vei over en så lang periode, sier en forbannet Rolf Lie om stengingen av Hvitbrua ved Vesterntangen.

Bilførere og busspassasjerer i Haugsbygd og Vesterntangen kan få en lang omvei til Hønefoss sentrum når Hvitbrua ved Vesterntangen blir stengt i fire til seks uker.

Det er planlagt at brua skal bli helt stengt for trafikk og dette vil også gjelde for busser og utrykningskjøretøy. Dermed må flere tusen innbyggere kjøre den lange omveien om Lisletta-Hønenkrysset og forbi sykehuset før de kommer ned til sentrum. Det er antydet at stengningen vil komme i uke 39, men dette kan bli endret.

Fire til seks uker

- Det er helt uholdbart at de stenger en så sentral vei over en så lang periode. En kan leve med en stengt vei en dag eller to, men ikke over så lang tid, sier en forbannet Lie.

Askeladden kjører sju avganger daglig over brua for å kjøre oppom Haugsbygd og Klækken Hotell. En god del av turene tilbake til fra Gardermoen kjører også over brua.

- Dette skaper problemer for oss og våre kunder og gjør det vanskeligere å kjøre passasjerer raskt til Gardermoen. Hvis vi må kjøre om sykehuset og Lisletta etter å ha vært i Hønefoss sentrum vil det ta i hvert fall 15 minutter ekstra og da får vi veldig problemer med å rekke tilbake med bussen til Sundvollen før den skal snu og kjøre tilbake. Å kjøre med to busser er lite realistisk. Det som kan komme til å skje er at vi kutter helt ut å kjøre om Haugsbygd og Klækken Hotell. Det vil være synd for vi har mange kunder der, påpeker han.