Reagerer på hets av varsler

Historien om den tyrkiske tungtransporten som ble stanset av Statens vegvesen i Lærdal har vekket sterke reaksjoner blant norske yrkessjåfører og transportører.

Jan Turlid tar til orde mot det han kaller råtten kritikk etter at en kollega av ham ble skjelt ut etter å ha varslet myndighetene om tungtransport på sommerdekk og defekte bremser.

Jan Turlid tar til orde mot det han kaller råtten kritikk etter at en kollega av ham ble skjelt ut etter å ha varslet myndighetene om tungtransport på sommerdekk og defekte bremser.

Publisert Oppdatert
Vinterføre. Den tyrkiske sjåføren hadde filmet deler av turen over Hemsedalsfjellet med sitt mobilkamera. Han syns det var smått utrolig at han kjørte på hvit vei.
Jan Turlid kjører hele vinteren på hvit vei og syns det er smått utrolig at noen mener det blir feil å varsle om dårlig skodde vogntog uten ABS-bremser.

Vinterføre. Den tyrkiske sjåføren hadde filmet deler av turen over Hemsedalsfjellet med sitt mobilkamera. Han syns det var smått utrolig at han kjørte på hvit vei. Jan Turlid kjører hele vinteren på hvit vei og syns det er smått utrolig at noen mener det blir feil å varsle om dårlig skodde vogntog uten ABS-bremser.

Da tungt.no først la ut saken for to uker siden, la vi etter samråd med vedkommende også ut navn på sjåføren som tipset myndighetene om den hasardiøse ferden over Hemsedalsfjellet.

Etter kort tid ba han oss om å fjerne navnet hans fra den aktuelle teksten.

Årsaken var usedvanlig grov hets fra andre norske yrkessjåfører.

Les også: Tyrkisk pepper

Sjokkert

- Jeg ble helt sjokkert. Hadde aldri trodd at noen kunne mene noe slikt om at jeg varslet om det jeg mente var et livsfarlig vogntog på vinterføre. Jeg hadde gjort det samme igjen, sier han til tungt.no.

Reagerer

Miljøet er ikke større enn at transportører og yrkessjåfører som ferdes på det samme veinettet kjenner til hverandre og snakker sammen.

Varsleren vet hvem de groveste meldingene kommer fra og får nå støtte fra mange hold.

Flere har kontaktet oss i redaksjonen og sagt hva de mener om den type oppførsel.

Råttent

- At noen varsler myndighetene om denne type kjøretøy er kjempeflott, mener transportør og NLF-medlem Jan Turlid. Han har fått med seg kritikken og har selv snakket med varsleren. Nå er han forbanna på det han kaller råtten oppførsel fra kritikerne.

- Jeg har snakket med vedkommende om dette og sagt at jeg syns behandlingen han har fått er råtten. Å få slike meldinger når man gjør en så god jobb og tipser når man ser hvor ille denne bilen var og så skal norske sjåfører sitte og henge ut vedkommende etterpå. Det er helt forkastelig, mener han.

Støtte

Turlid er redd denne type kritikk kan få folk til å vegre seg mot å ta kontakt når man ser ting etter veien som ikke burde vært der.

- Det er bedre å ta en telefon for mye enn en for lite, fastslår han og mener norske transportører må stå sammen i disse tider.

Transportøren fra Aurland får støtte av flere.

Hva mener vi egentlig om denne type varsling i bransjen?

Er dette ukollegialt, eller er hensynet til trafikksikkerhet det viktigste?

Valget burde være enkelt, mener de vi har snakket med om saken.

Les også: Tyrkisk bråstopp i Lærdal