Rederiene raser mot Öresundbro-priser for lastebiler

Ifølge Helsingborgrederiene dumper Öresundbrokonsertiet prisene. Å ta broen har en pris som koster lastebilene 40% mindre enn hva fergene kan tilby, hevder de og mener dette er illegal konkurranse.

Öresundbro Øresund bro

Öresundbro Øresund bro

Publisert Oppdatert

Da broen ble planlagt ble det etablert en avtale hvor det fremgikk mellom partene (Sverige og Danmark) at prisen for overfart bro-båt skulle være den samme. Nettopp denne avtalen gjorde også at rederiene og politikerne var positive til byggingen av bro.

Fergerederiene i Helsingborg anklager nå Öresundbrokonsertiet for illojal konkurranse og krever et møte med trafikkutvalget i riksdagen. På tross av at Sverige og Danmark har en avtale om at det er fergenes billettpriser som skal være veiledende, tilbyr Öresundbroen lastebiltrafikk som er mye billigere.

Nå truer rederiene med å anmelde den svenske staten for avtalebrudd og hevder at prisdumpingen i verste fall vil lede til en nedleggelse av fergetrafikken.

Da vi gikk på skolen, het dog avtaler om samme pris "kartellvirksomhet" og var ulovlig. Men det var naturligvis lenge siden.