Rekord for Oslo Motor Show

Publisert Oppdatert
Det gjeveste trofeet "Scandinavian Truck Trophy 2012" gikk til T. Ghanes Åkeri med sin flotte Scania R480.

Det gjeveste trofeet "Scandinavian Truck Trophy 2012" gikk til T. Ghanes Åkeri med sin flotte Scania R480. Foto: Foto: Vetle Granath Magelssen

Det var tredje gang på rad at Oslo Motor Show gikk av stabelen i hallene til Norges Varemesse på Lillestrøm. Arrangementet, som er et samarbeid mellom Norges Varemesse og det svenske forlaget Förlags AB Albinssson & Sjöberg, viser bredden av norsk motorhobby.

Her finnes det aller meste, enten det er snakk om gatebiler, bilsport, veteranbiler, amcars, motorsykler, nye biler eller lastebiler.

Scandinavian Truck Trophy er lastebilfolkets Oscar. Her kappes norske, svenske, danske og finske showlastebiler om heder og ære. En del av dem er med som følge av at de har gjort det bra i Nordic Trophy som gikk av stabelen på Elmia i august, mens andre deltar i utfordrerklassen.

Veteranlastebiler har egen klasse, i tillegg er det en rekke spesialklasser man kan være med å kjempe i.

Vi har besøkt Oslo Motor Show de tre årene dette arrangementet har gått av stabelen. Fra en litt famlende start for tre år siden, har arrangementet blitt voksen. Og det bilinteresserte publikum, 31.000 i tallet, hadde nok å kose seg med.

Men skal vi mene noe så synes vi et arrangement som foregår i Norge burde hatt flere norske lastebiler med i konkurransen. Kanskje noe å tenke på til neste år?

For skal vi tro arrangørene så er det duket for årlige utgaver av Oslo Motor Show framover. Det er bra, ikke minst for alle som er engasjer innen bilhobby.

Volvo passet på å vise fram nye FH på sin stand. I tillegg sto alltid entusiastiske Boije Ovebrink der med sin verdensrekordbil "Mean Green".

Volvo passet på å vise fram nye FH på sin stand. I tillegg sto alltid entusiastiske Boije Ovebrink der med sin verdensrekordbil "Mean Green". Foto: Foto: Vetle Granath Magelssen