Rekordår for Volvo Museum

2012 ble et nytt fantastisk år for Volvo Museum i Gøteborg. Hele 75.000 besøkende har vært innom, og dette er en økning på hele 12 prosent sammenlignet med 2011. Svært mange nordmenn besøker museet hvert år.

Publisert Oppdatert

- Vi har lykkes med å få enda flere passasjerer fra cruiseskipene som trafikkerer Göteborg havn, samtidig som antallet kinesiske turister finner frem til oss i større utstrekning enn før, forteller Sten-Åke Lyngstam som er sjef for museet.

Økning for tredje året på rad

For  tredje året på rad øker antall besøkende på Volvo Museum, som ligger i Arendal, rett utenfor Göteborg. Sjefen for museet, Sten-Åke Lyngstam, mener at det finnes en stor interesse både hos ansatte hos Volvo, men også hos "mannen i gata" for å lære mer om Volvos historie.

- Vi har en fantastisk historie å fortelle, som ikke bare handler om konsernets virksomhet, men museet forteller også om industriens og samfunnets utvikling, sier han.

Museet tilbyr også en historisk rundtur, og dette tiltrekker turister og andre besøkende i Göteborg. Og nettopp den historiske turen blir høyt verdsatt.

Samarbeider med turistnæringen

Volvo Museum her gjennom flere år, hatt et samarbeide med turistbyråer i flere av de skandinaviske landene. Dette gjelder først og fremt byråer som formidler reiser fra Kina. I 2012 kom over 4000 kinesiske turister innom. Det er fremfor alt Volvos varemerke som lokker mange av disse turistene.

Løpende utvikling

Volvo Museum utvikles hele tiden og for fremtiden har museet investert i flere kjøretøyer, blant annet flere busser og nye konseptbiler fra personbilsiden. En annen nyhet er en simulator, der de besøkende kan få prøve seg som gravmaskinfører.