Rekordmange påmeldte lag i årets Scania Top Team

Scania Top Team 2013 er i gang. Nå har 41 norske lag fullført første del av en omfattende teoriprøve – hvor de fem beste kvalifiserer seg til landsfinalen i Trondheim, 9. mars. - Målet er å ha et norsk lag i verdensfinalen i Södertälje i november, forteller Frode Neteland, administrerende direktør i Norsk Scania AS.

Dieselkameratene er ikke et nytt navn for de som har fulgt Top Team-konkurransen. De vant den norske konkurransen både i 2007 og i 2011.

Dieselkameratene er ikke et nytt navn for de som har fulgt Top Team-konkurransen. De vant den norske konkurransen både i 2007 og i 2011. Foto: Scania CV AB

Publisert Oppdatert

8 000 servicemedarbeidere deltar i Scania Top Team

Scania Top Team startet for 23 år siden som et nasjonalt treningsprogram, og har siden utviklet seg til et globalt konsept. Årets utgave er den åttende på internasjonalt nivå, og har flere deltakerne enn noen gang. Rundt 8000 deltakere fra 60 land skal få opplæring i servicerelatert teori og praksis.

Scania Top Team er et konkurranseorientert treningsprogram utviklet for å kontinuerlig forbedre ferdigheter, kunnskaper, profesjonalitet og teamarbeid på Scania-verksteder over hele verden. Utformingen bidrar også til å tiltrekke seg nye, dyktige medarbeidere til selskapet.

- Målet er at Scania-verksteder over hele verden skal kunne tilby en tjeneste som støtter kundens virksomhet. Det krever førsteklasses service. Scania Top Team er en fin måte å rette fokus på kunnskap, tekniske ferdigheter og teamarbeid som karakteriserer menneskene som er vårt ansikt utad, sier Christian Levin, Executive Vice President, Sales and Services Management.

Da påmeldingsfristen gikk ut, og en omfattende teoriprøve ble sendt ut i slutten av januar, var det totalt 44 påmeldte lag fordelt på Scanias 47 servicepunkter i Norge. Av disse leverte 41 lag svar på den innledende teorirunden - og er nå i gang med andre teorirunde. Når klinten er skilt fra hveten, står det igjen fem lag som skal konkurrere i den norske finalen, som finner sted på Scanias nye anlegg i Trondheim den 9. mars.

Vinnerlaget i den nasjonale finalen skal representere Norsk Scania AS i en av de tre europeiske finalene i Koblenz, Tyskland i september og oktober. Om alt går vår vei under regionfinalen, ser vi et norsk lag i den store verdensfinalen i Södertälje, 21.-24. november.

- Vi er særdeles fornøyd med den rekordhøye deltagelsen. I forrige runde i 2011, oppnådde det norske laget, «Dieselkameratene» fra Narvik, å gå helt til verdensfinalen - og tok hjem en svært hederlig syvende plass i verdensfinalen. I år er målet nok en gang et norsk lag i verdensfinalen, uttaler Frode Neteland, administrerende direktør i Norsk Scania AS.

Les også: Imponerende norsk innsats i Scania Top Team-finalen

«Dieselkameratene» er selvsagt påmeldt igjen i år, og vil møte betydelig konkurranse fra de andre lagene fra våre servicepunkter.

Les også: Flinke mekanikere!

- Vi har 505 mekanikere, deriblant 72 lærlinger, i organisasjonen i dag - og vi jobber aktivt med å utvikle og vedlikeholde kompetansen i organisasjonen. Vi har økt kapasiteten ved vårt kompetansesenter, og 450 mekanikere skal gjennom tekniske kurs i første halvår 2013 - dette er like mange som var gjennom i hele 2012. Top Team-konkurransen er viktig og motiverende, en konkurranse hvor våre servicemedarbeidere virkelig får satt all sin kunnskap og samarbeidsevne på prøve, avslutter Neteland.

Den norske finalen går av stabelen i Trondheim 9. mars, og vi ønsker de deltagende lagene lykke til!

Top Team er en ferdighetskonkurranse som gjennomføres hvert annet år i Scania. Kravet til tekniske ferdigheter ved Scanias verksteder gjør at kontinuerlig faglig oppdatering og godt samarbeid mellom verksted og delelager er nødvendig.

Top Team er en ferdighetskonkurranse som gjennomføres hvert annet år i Scania. Kravet til tekniske ferdigheter ved Scanias verksteder gjør at kontinuerlig faglig oppdatering og godt samarbeid mellom verksted og delelager er nødvendig. Foto: Scania CV AB