Renault Trucks MKR Technology Team vinner det europeiske mesterskapet i Truck Racing

Renault Trucks MKR Techonogy Team avsluttet det europeiske Truck Racing-mesterskapet med en plass øverst på podiet som EM-mester.

Publisert Oppdatert

Det siste Grand Prix, som ble avholdt i Jarama (Spania), markerte en triumferende avslutning på sesongen, med et par første, andre og tredje plasser. Laget avsluttet dermed den samlede konkurransen som vinner, 27 poeng foran den nærmeste rival. - Denne mesterskapstittelen, som er Renault Trucks første, kroner et lag som ikke engang eksisterte for et år siden. En prestasjon som er en belønning for alt det arbeidet som nedlegges av sjåfører, ingeniører og mekanikere, samt alle de forbedringene som er gjort i løpet av sesongen. I den individuelle konkurransen endte Markus Bösiger opp som nr. 2 og Markus Oestreich som nr 4., heter det i en pressemelding fra Renault Trucks.

Mindre enn et år etter annonseringen av det nye Renault Trucks - MKR Technology team under ledelse av Mario Kress, er målet nådd. Laget har allerede vunnet EM-tittelen.

- Å vinne en slik serie skjer ikke ved en tilfeldighet. Dette laget har samlet det aller beste innen disiplinen, både når det gjelder mennesker og teknologi. Med mennesker tenker jeg selvfølgelig på Team manager Mario Kress, de to sjåførene 2 x Markus, men også alle de som har arbeidet hardt for å oppnå denne seieren, som f. eks. Renault Trucks' motordesignere og mekanikere. Når det gjelder teknologien, ville vi sannsynligvis ikke være der vi er i dag, dersom vi ikke hadde kombinert Renault Trucks' motorteknologi og DXi13 Racing-elementer med MKR Technologys chassis-ekspertise, sier Stefano Chmielewski, CEO for Renault Trucks.

Under den 9. og siste delen av European Truck Racing Championship, som fant sted den 2. og 3. oktober i Jarama, var de to Renault Trucks MKR Technology sjåførene ubestridte stjerner. Med 43 poeng av 60 mulige i løpet av helgen for Markus Oestreich, og 42 poeng for Markus Bösiger, ble de to helgens toppscorere. Dessverre var ikke det nok til å plassere dem helt øverst på podiet i den individuelle konkurransen. Med en samlet poengsum på 335 poeng, beholdt Markus Bösiger sin andreplass, mens Markus Oestreich bare manglet ett trinn for å komme opp på podiet med sin 4. plass med 293 poeng.