Retrobuss!

AEC Routemaster i ny tapning.

Slovakiske Troliga Bus starter produksjon av retrobussen Sirius som har klare drag fra den gode, gamle Londonbussen AEC Routemaster.

Slovakiske Troliga Bus starter produksjon av retrobussen Sirius som har klare drag fra den gode, gamle Londonbussen AEC Routemaster.

Publisert Oppdatert

Hva hadde London vært uten sine svarte drosjer og røde dobbeldekkere? Ikke det samme, det er helt sikkert. Da transportmyndighetene tok ut den siste av de legendariske AEC Routemaster-bussene av daglig trafikk, var det mange som felte en tåre eller to.

Disse bussene har vært like karakteristiske for London, som de gule taxiene er i New York. I dag kjøres to historiske bussruter i London med de klassiske Routemaster-bussene.

At mange bilprodusenter har kastet seg på retrobølgen de senere årene, er en kjent sak, men at en bussprodusent velger å gjøre det er etter vår mening ganske så oppsiktsvekkende.

Slovakiske Troliga Bus har annonsert at de er i ferd med å bygge en retrobuss basert på designet til legendariske Routemaster.

Modellen har fått navnet Sirius og er utstyrt med en Euro 5-motor fra Cummins, Allison T235R automatisk gearkasse og ZF aksler. Bussen får 68 sitteplasser og 15 ståplasser. Den første prototypen er allerede produsert.

Så gjenstår det å se om London Transportation faller for retrobussen fra Slovakia.