Rumenske dieseltyver tatt

Tre rumenere ble innbrakt til avhør mens to vogntog ble beslaglagte. Rumenerne avviser ethvert kjennskap til saken, men iallefall ett av vogntogene var utstyrt med ekstra tanker og pumpe til å suge opp drivstoff.

Publisert Oppdatert

Den siste tiden har det vært usedvanlig mange dieseltyverier rundt det ganske land. Spesielt i områdene rundt Trøndelag har politiet fått mange rapporter, noe som fikk NLF-lederen i Sør-Trøndelag til å gå ut i media med følgende uttalelse: - Politiet gjør ikke nok for å stoppe diesel-tyveriene som foregår over hele landet.

For noen uker tilbake fikk vi i redaksjonen følgende sms:

OBS OBS OBS...

Hvis dere ser en rød trekkvogn, med bulgarske skilter og en trailer med konturene av bokstavene E.D.Y. på en sølvfarget gardintrailer, så ring 02800. Inneholdet i denne traileren er pumpeutstyr og en 10.000 liters dieseltank. Denne tømmer dieselanlegg rundt om, og distribuerer denne dieselen ut, så østblokk-biler kjører gratis. Spre dette !!!!

Samme advarsel gikk ut via facebook.

Om det var nettopp denne advarselen som bidro til oppklaringen, skal være usagt men tyvene er i allefall funnet.

For få dager tilbake så nemlig betjenter fra Nes lensmannskontor det aktuelle vogntoget da de tilfeldigvis var innom McDonalds på Berger ved Skedsmo.

Ifølge avisen eub.no ble tre rumenere innbrakt til avhør mens to vogntog ble beslaglagte. Rumenerne avviser ethvert kjennskap til saken, men iallefall ett av vogntogene var utstyrt med ekstra tanker og pumpe til å suge opp drivstoff.

Ifølge Nes Lensmannskontor har det blitt stjålet drivstoff for rundt 200 000 kroner i Nes og Eidsvoll.

Vogntoget med pumpemekanismen eies av et firma i Romania, og politiet vil nå finne ut om bilen kan knyttes til dieseltyverier andre steder i landet. De tre rumenerne er løslatt etter avhør.

Det er ikke første gang at rumenere er involvert i dieseltyverier. For et par år siden ble en rumener tatt på fersken da han stjal diesel på Otta. Lastebileiere i harnisk ringte politiet, som pågrep gjerningsmannen. Han hadde fastmontert tappeutstyr på lastebilen og lastebileierne forteller at 450 liter ble stjålet med rumenerens Reodor-Felgen-patent av slanger, elektriske kretser og pumper.

Det var liten tvil om hva utstyret ble brukt til, men ettersom det er teknisk mulig å også bruke tappeutsyret på lovlig vis, ble det ikke konfiskert. Hans dom? 5000 kroner eller stå i tre netter. Han valgte det siste.

Les også:Dieseltyver herjer fritt