Satser på "elektrisk" post

Ford kan fortelle at Posten Norge har signert kontrakt på 20 Transit Connect Electric. Dermed er Posten første europeiske kunde som kjøper disse bilene.

Elektronisk post er ute - nå er det elektrisk post som gjelder.

Elektronisk post er ute - nå er det elektrisk post som gjelder.

Publisert Oppdatert

- Posten Norge vil være en miljøleder innen post -og logistikkbransjen ved å benytte den nyeste teknologien som er tilgjengelig, sier Dag Mejdell, konserndirektør for Posten Norge i en kommentar.

Med 28 kWh effekt og toppfart på 120 km/t skal denne Transiten klare en rekkevidde på opp til 130 km når den er fulladet.

Transit Connect er forøvrig den første av fem nye elektriske biler Ford vil introdusere i Europa de neste to årene.

Posten har definerte kjøreruter, og er ifølge Ford og Azure Dynamics Corporation midt i målgruppen for denne bilen.

Med et lastevolum på 3,7m3 og en nyttelast på 500kg, vil Transit Connect Electric særlig appellere til kunder med korte kjøredistanser og hyppige stopp. Transit Connect Electric kan lades ved å benytte vanlig 220/240-volt stikkontakt og ladetiden er ca. 8 timer.

Lanseringen av Transit Connect Electric skjedde i Nord-Amerika for tre måneder siden. Senere i år kommer den i salg i Europa.

Den ferdige Transit Connect Electric vil bli solgt av Azure Dynamics gjennom et spesielt opprettet nettverk av forhandlere. Den europeiske Transit Connect Electric vil bli merket med både Ford-oval og Azures Force Drive logo.