Scandinavian Truck Trophy starter fredag

Det er det svenske lastebilmagasinet Trailer som sammen med YrkesBil står bak arrangementet Scandinavian Truck Trophy (STT) som arrangeres annethvert år. Det er snakk om en konkurranse for customiserte lastebiler der det legges vekt på blant annet lakk, krom og tilbehør.

Henrik Guldager Bonneville bomber

Henrik Guldager Bonneville bomber

Publisert Oppdatert

I motsetning til det svenske arrangementet Nordic Trophy, som er åpent for lastebiler fra hele Europa, er Scandinavian Truck Trophy kun åpent for deltagere fra Norge, Sverige og Danmark. Forrige gang arrangementet gikk av stabelen var i 2008, da foregikk arrangementet på Fredriksten festning i Halden.

I år er det nok en gang tid for Scandinavian Truck Trophy, men denne gangen har man valgt å legge arrangementet til Oslo Motor Show som arrangeres på Norges Varemesse på Lillestrøm. Dørene åpner i morgen fredag klokka 11 og utstillingen pågår hele helga.

Den regjerende mesteren fra finalen i Halden for to år siden, Dalboreddens Åkeri, møter tre inviterte gjester fra hvert land i en heftig finale. I tillegg til de 10 finalistene lover arrangøren ytterligere 25 showlastebiler i hall E på Varemessa. Publikum stemmer og avgjør hvem som vinner årets konkurranse, men også hvilke biler som går videre til konkurransen i 2012.

Blant årets heteste kandidater er Ekdahls Åkeri med sin utrolig flotte Volvo FH16. Denne fikk andreplassen under Nordic Trophy i Jönköping i august. Vår danske venn Henrik Guldager kommer med to biler til Lillestrøm. Han stiller med både "Bonneville Bomber", som sto utstilt på vår egen TRANSPORTmessa på Gardermoen i fjor, samt den berømte "P irates of the Carribean". Henrik er ingen nybegynner i customfaget. Han har vunnet Nordic Trophy hele syv ganger, og mange av dere husker sikkert de fine lastebilene vi i TM var med å bygge opp sammen med ham, i forbindelse med konkurransen Custom Pro.

Hvem skal så forsvare Norges ære? Jo, ingen ringere enn Jon Telhaug som tok andreplassen i Halden i 2008. Han stiller med en nydelig Scania R620 på Lillestrøm.

Vinneren kåres for øvrig til søndag og vi her i tungt-redaksjonen bringer selvsagt resultatene på nett.

Har du lyst til å oppleve heftige lastebiler, gatebiler, amcars, hotrods og annen bilhobby bør du ta turen til Lillestrøm og Norges Varemesse i helga.