Scania øker produksjonen - og går tilbake til femdagersuke

Scania øker produksjonen og gjør unntak fra avtalen om firedagersuke første halvår 2010 for fabrikkansatte i Sverige fra april.

Publisert Oppdatert

- Behovet for å øke produksjonen kommer først og fremst av at etterspørselen fortsatt er meget høy i Brasil, men en viss gjenhenting skjer også i Europa. Gjennom å utnytte vår globale produksjonsstruktur, øker vi takten i Europa for å kunne forsyne den sydamerikanske produksjonen med komponenter, sier Anders Nielsen, Executive Vice President for produksjon og logistikk i en pressemelding til tungt.no.

Femdagersuken innen produksjon gjelder i første hånd fra april, men gjelder altså ikke alle. Ettersom det først og fremst er komponentproduksjon som er etterspurt, vil enkelte enheter forstsatt ha fredagsfri, så som sluttmonteringen av lastebiler i Södertäleje og hyttemonteringen i Oskarshamn. De sysselsetter omkring 2000 ansatte.

- Jeg utelukker dog ikke at ytterligere økninger kan lede frem til femdagersuke også for disse om den positive utviklingen fortsetter, sier Nielsen.