Scania-trøbbel!

I et par måneders tid har vi jobbet med en del tilfeller av problemer med Scania R730. I all hovedsak er det snakk om motorproblemer der kunder og sjåfører melder om manglende trekkraft. I tillegg, eller antagelig som en følge av dette, har de samme klaget over alt for høyt forbruk.

Problembil. Denne bilen tilhørende Nils Kristian Saltveit, og flere andre Scania R730 skal slite med dårlig trekkraft og for høyt forbruk.

Problembil. Denne bilen tilhørende Nils Kristian Saltveit, og flere andre Scania R730 skal slite med dårlig trekkraft og for høyt forbruk.

Publisert Oppdatert

Men det er også flere som har mer å stri med enn motorproblemene. Vi har snakket med kunder som klager over store Opticruise-problemer, og over kardangtrøbbel og andre skavanker.

Etter hvert som vi har snakket med misfornøyde bileiere, kan det se ut til at flere av dem benyttet det faktum at vi var på saken som brekkstang overfor Scania. I hvert fall trakk flere seg fra avtaler om intervjuer vi hadde gjort med dem, med bakgrunn i at de nå hadde blitt lovet at Scania skulle rydde opp. Det er forståelig, men allikevel en tankevekker at ingen har ryddet opp tidligere.

Slitt lenge

Allikevel har vi flere som har snakket villig vekk med oss om alle problemene, og felles for mange vi har snakket med er at de føler at Scania ikke har tatt tak i problemene raskt nok. Det kan vi skjønne. Vi vet om kunder som har slitt med problembiler i mange måneder, uten at de følte oppfølgingen fra leverandøren som god.

En av kundene, Nils Kristian Saltveit fra Haugesund, ser ut til å ha fått alt på en gang med sin bil. Her har det vært trøbbel fra dag en, skal vi tro bileieren. Og dialogen med Scania sentralt har vel heller ikke båret preg av fred og fordragelighet. Det hele toppet seg da Saltveit la ut bilen for salg på nettet, en annonse der han ikke akkurat la fingrene i mellom når det gjaldt problembilen og Scanias håndtering av problemene.

Annonsen, som lå både på Finn og AutoDB, ble raskt fjernet med begrunnelsen "useriøs", men trolig var det ikke raskt nok.

I hvert fall verserer annonsen på diverse nettfora, ikke minst på Facebook, og så vidt vi vet var det en av de mest leste annonsene på Finn, den lille stunden den fikk ligge der.

Kjenner til problemene

I forbindelse med at vi har fordypet oss i problemene rundt Scania R730, sendte vi også en rekke spørsmål til Scania-importøren. I sine svar til oss bekrefter de at de kjenner til 15 Scania R730 der manglende trekkraft og høyt forbruk er et problem, og at de jobber febrilsk med å finne ut av problemene. Artiklene om Scania-problemene, kundene som står fram, samt svarene fra Scania, kan du lese i neste utgave av TransportMagasinet som kommer ut 13. mars.

Pressemøte onsdag

Onsdag klokka 12 har Norsk Scania invitert til et pressemøte på bakgrunn av nevnte annonse på Finn, samt diskusjonene som nå foregår på en del nettsteder. På møtet vil de snakke om sitt kundefokus, om 730 hesteren og trekkraft og om hvordan de jobber for å sikre kundens drift når problemer oppstår. Vi stiller selvsagt på møtet og er spent på hva Scania-ledelsen vil fortelle oss. Vi kommer tilbake med resultatene fra møtet utover ettermiddagen.

Norsk Scania kjenner til 15 Scania R730 som har motorproblemer. Men vet de om alle?

Norsk Scania kjenner til 15 Scania R730 som har motorproblemer. Men vet de om alle?