Scania Winter

I flere år på rad har Scania-importøren deltatt på vinterøvelser på Golsfjellet, i samarbeid med Dekkpartner. Denne vinteren ville de derimot arrangere sitt eget vinteropplegg. Under navnet Scania Winter inviterte de store og små (lastebilkunder) til vinterøvelser i Trysil, nærmere bestemt på Trysil flyplass.

Scania Gol Winter

Scania Gol Winter

Publisert Oppdatert

Du visste kanskje ikke at Trysil hadde egen flyplass? Joda, men den er relativt lite trafikkert, rent bortsett fra noen småfly en gang i mellom. Derimot har Trysil en driftig gjeng i NMK Trysil som driver med motorsport området rundt flyplassen til sine aktiviteter, og har vært en meget god samarbeidspartner for Norsk Scania i forbindelse med kundearrangementene.

Blant annet har de stått for servering av lunsj til deltagerne hver eneste av de ti dagene arrangementet varte. "M en det er da itte no for et par tryslinger", står det å lese på hjemmesida til klubben. Med en slik innstilling bør det meste gå bra.

Arrangementet var todelt. En praktisk ettermiddag ved flyplassen der man kunne prøvekjøre forskjellige lastebil modeller. Alt fra en P340 skapbil via anleggsbil, krokbil og opp til King of The Road, to Scania R730 med semitrailere.

I tillegg hadde de tatt med seg en Scania 6x6, komplett med Allison automatkasse, beregnet for transport der det er enda dårligere veistandard enn i Norge. Også en fullverdig brøytebil stod til rådighet for de som hadde lyst til å prøve seg på det.

Blant de praktiske øvelsene man kunne prøve seg på var blant annet kjeglekjøring på flystripa, bremseøvelser, terrengkjøring og snøbrøyting. Man kunne også ta seg noen turer ut på landeveien og ned mot avkjøringa til Nybergsund. Der fikk man prøvd på kreftene i de seige bakkene oppover mot flyplassen igjen.

Den andre dagen var forbeholdt teori. Scania og deres samarbeidspartnere innformerte om nyheter i bransjen. Her fikk deltagerne informasjon fra Istrail, Michelin, Tellefsdal, Rodin, Mobildata, Snorre Data, Profil Forum og selvfølgelig Scania og Scania Finans.

I det store og hele et vellykket arrangement som vi er sikre på at Scania kommer til å videreføre også i kommende vintere. At arrangementet ble lagt til Trysil og anlegget til NMK Trysil synes vi er ekstra gledelig.

Ikke bare fordi området egner seg godt til dette, men også fordi vi vet at dette betyr sårt tiltrengte penger i klubbkassa til den lokale klubbe, penger som blant annet kommer ungdommer i kommunen til gode.