23948sdkhjf

TMs egen racingtruck fra 1998:: Se hva vi fant igjen!

TransportMagasinet har funnet på mye rart opp gjennom årene. Ikke minst da Arild W. eide bladet.

Vi spoler tilbake til året 1998. TM-redaktør Arild W. bestemmer seg for å satse stort på sommerens kommende messe, Transport 98 på Sjølyst. Sammen med sin gode venn i Tommy Larsen Transport, drar han til Sverige for å handle bil. Svempa sin gode gamle racetruck har allerede vært to år i den svenske polisens eie, gått som oppvisningsbil for Scania i USA et halvt år, og deltatt i både bakkeløp og asfaltrace, før den havner på norske hender.

Historie

Det er altså mye historie i chassiset til den taksenkede Scania T113 med 900 hestekrefter under panseret.

I TransportMagasinets eie ble bilen sendt direkte til lakkering og som vi ser av dagens bilder er den fortsatt TM-gul, nesten 17 år senere.

Motivet av fire snutebiler som bryter seg ut av isen, som Tor H. Ruud i sin tid lakkerte på bakveggen, prydet bilen helt til sist sommer, da nåværende eier, Mr. Panagiotis Arabatzis i Hellas, valgte å endre på bilens utseende.

Mekaniker

Disse bildene har vi fått fra våre kolleger i greske Youtruck Magazine.

Journalist Nikos Spyropoulos forteller at Arabatzis driver sitt eget firma i byen Kavala, beliggende nordøst i Hellas. Hovedsaklig med produksjon av metallkonstruksjoner til bygninger og transportindustrien.

Han er utdannet mekaniker, men driver altså ikke noe transportbedrift, selv om han har opptil flere tunge kjøretøy i stallen. Han har rett og slett bare en stor lidenskap for lastebiler. Arabatzis hentet den gule snutebilen til Hellas allerede i 2007 etter at den hadde tilbrakt et nomadeliv hos flere forskjellige eiere rundt i Europa i tiåret etter at TransportMagasinet solgte den videre.

Samhold

Nå er Panagiotis Arabatzis eier og sjåfør på en av de mest populære racingtruckene i Hellas.

For uansett hvor den deltar i løp, havner den på pallen. Vår kollega Spyropoulos forteller om et solid samhold blant de mange truckracerne i landet.

- Det er en tett sammensveiset gjeng som hjelper hverandre for å optimalisere hverandres trucker, sier han.

Bestemte seg

Til tross for at denne bilen i utgangspunktet ikke var bygget for dragracing, har dagens eier lagt ned en stor innsats for å forvandle den til nettopp det. Og i dag kan eieren stille til start med en av de kraftigste truckracerne i Hellas.

- Da jeg første gangen fikk se den gule Scaniaen, bestemte jeg meg for at den skulle jeg ha. Jeg hadde allerede planene klare for hvordan jeg skulle gjøre den til min og redesigne den med tanke på å få den optimale racingtrucken, sier Mr. Arabatzis.

Kjærlighet ved første blikk

Han fikk ideen til en egen racingtruck i 2006 og erkjenner at han ble forelsket i denne bilen da den ble hentet hjem til Hellas året etter.

- Jeg og teamet mitt startet på ombyggingen umiddelbart. Vi har brukt utrolig mange timer på den for å få den slik den fremstår i dag. Jeg ønsket å sette mitt personlige preg på den, samtidig som jeg ønsket å bevare den mest mulig original. Derfor lot vi den beholde motivlakken på bakveggen og den gule fargen. På den måten videreførte vi de svensk/norske røttene den hadde, sier han.

Oppgradert

Sommeren 2014 bestemte grekeren seg likevel for å oppgradere bilen både teknisk og utseendemessig. Man endret derfor motivet på bakveggen til et litt mer kraftfullt Scania V8-uttrykk.

Motormessig er det også tatt noen grep siden snutebilen var i Norge for 17 år siden.

Nå står et råskinn av en V8 plassert mellom rammevangene bak hytta.

- Dette er den eneste racetrucken i Hellas med en V8-motor på 1200 hestekrefter, forteller eieren.

Ta en tur?

Panagiotis Arabatzis sin ærverdige Scania T113 har deltatt i hvert eneste dragrace i Hellas siden den kom dit i 2007. Og som tidligere nevnt er den alltid blant de tre første over målstreken.

- Jeg vil benytte anledningen til å takke alle de menneskene som har trodd på drømmen min og som har stått ved vår side alle disse årene, sier en takknemlig og strålende fornøyd bileier.

Vi kan for ordens skyld legge til at det neste store løpet i Hellas går av stabelen de to siste dagene i mai 2015. Da arrangerer våre kolleger i Youtruck Magazine sin andre Youtruck Fiesta, en festival som finner sted i Afidnes, like nordøst for Athen.

Hadde vært litt moro å vært der, da...

Sjekk ut denne filmen av den kule gule i fri dressur!

VIDEO

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078