Shell Eco-marathon: NTNU satte verdensrekord

NTNU satte verdensrekord i drivstoffgjerrighet etter å kjørt 1.246 kilometer på en energimengde tilsvarende 1 liter bensin i Shell Eco-marathon.

Publisert Oppdatert

De to norske bilene har vakt oppsikt blant de 202 konkurrerende lagene fra 29 land i hele Europa, Nord-Afrika og Asia.

Best når det gjaldt

NTNU kjørte en hydrogendrevet brenselcellebil. Med 1.246 kilometer knuste laget den gamle verdensrekorden i Urban Concept-klassen som var på 848 kilometer.

- Først og fremst er det utrolig artig å få bekreftet at alt det harde og langvarige arbeidet vi har lagt ned i bilen har ført fram, sa Stian Christensen til TU.no like etter målpassering på EuroSpeedway i Lausitz, Tyskland.

Både NTNU og Høgskolen i Østfold opplevde tekniske problemer i forkant av det avgjørende løpet. NTNU opplevde problemer med hydrogentilførselen og overoppheting av det elektroniske styringssystemet. Etter å ha fått orden på problemene var de best når det virkelig gjaldt.

Østfolddesign vekket oppsikt

Østfoldstudentene satset alt på design framfor drivstofføkonomi. Bilen Fros vekket oppsikt under Shell Eco-marathon med skuelystne tilskuere på alle kanter hver gang bilen rullet ut på racerbanen. Gleden var selvsagt stor når det viste seg at de vant den prestisjetunge designprisen.