-Shell er eit suppeselskap

Sigmund Jordstøyl eier og driver Shell-stasjonen i Høydalsmo. Han går stadig tom for diesel.

Shell skilt

Shell skilt

Publisert Oppdatert

Jordstøyl har investert i nytt peileutstyr til 300 000 kroner for å lette jobben for AS Norske Shell. Takken er tomme dieseltanker. På tirsdag satte han opp en plakat ved pumpene som fortalte om problemet, der drivstoffgiganten får det glatte lag og han forklarte kunder om problemet.

Shell lover å bli bedre, gang etter gang.

Sigmund Jordstøyl investerte for en tid siden i fjernpeilingsutstyr etter AS Norske Shells ønsker, slik at selskapet fikk ansvaret for oppfylling av tankene på bensinstasjonen.

I fjor omorganiserte Shell, og Jordstøyl gikk tom for drivstoff flere ganger, spesielt diesel. Han tenkte at Shell måtte ha litt tid for å komme i gang med det nye systemet, men 2009 ser ikke ut til å bli noe bedre, snarere tvert om.

- I april gjekk eg tom for diesel att, sier stasjonseieren.

Tom, igjen..!

- Sentralt i Shell kunne dei ikkje skjønne dette. Teoretisk sett skulle eg ikkje gå tom, sier Jordstøyl til tungt.no

Han har hver gang han har henvendt seg til Shell, fått beskjed om at "denne gangen skal det bli bedring". I mai gikk han tom igjen. Jordstøyl forteller at det går mer diesel på grunn av anleggsarbeidet som har pågått på E134 etter krisepakka ble delt ut.

- Eg har kontakta køyrekontoret til Shell, forklart dette og sagt at dei må passe på at eg ikkje går tom. Dei lovar bot og betring, kvar gong.

Sist mandag ved halvfiretiden gikk han tom for diesel, igjen.

- Eg har meldt frå til alle ledd innover i Shell, men det hjelper ikkje.

Han begynner å bli ganske fortvila

-Jeg mister nok pengar, sjølv om det ikke er lett å sjå kor mykje, sier han til tungt.no.

I første rekke er han bekymret for de lastebilsjåfører som planlegger kjøringen sin fra vissheten om at de kan få fylle i Høydalsmo.

-Dei skal jo ta omsyn til både kjøyre- og kviletider, og måltider. Her veit dei at vi kan tilby alt. No er det usikkert.

Lei av Shell

- Shell er eit suppeselskap. Eg har spara dei for kostnader. No har eg sett meg lei. Shell burde kjøpe peileutstyret eg har investert i og la meg bestille drivstoff sjølv.

Ved pumpene har han satt opp en plakat der han oppfordrar folk til å si meningen til sjefen i forhandlernettet i Shell. Plakaten er også en forklaring, slik at ikke de ansatte på bensinstasjonen i Høydalsmo skal få støyten av misfornøyde kunder.

- Eg kunne tenkt meg å bytte til eit anna selskap enn Shell, seier Jordstøyl, som har fire år igjen av kontrakten med oljeselskapet.

- Eit spel fra Shell si side?

Dieseltankene hans trenger påfyll to til tre ganger ukentlig. Han er redd for å miste viktige langtransportkundar til stasjoner i Åmot eller Seljord.

Jordstøyl har vært inne på tanken på om tomme tanker hos ham er ledd i en strategi fra Shell, slik at folk heller fyller på Shell i Seljord der oljeselskapet eier drivstoffet.

- Shell kan anten kjøpe fjernpeileutstyret eller seie opp leveringsavtalen, krev han.

Shell legger seg flate

Kommunikasjonssjef Kim Bye Bruun i Norske Shell legger seg flat for kritikken, og lover at det skal ryddes opp. Han er godt orientert om akkurat denne saken når tungt.no ringer.

- Dette er en situasjon vi ikke kan leve med, verken forhandleren eller vi, slik skal det ikke være. Vi har derfor meget sterkt fokus på akkurat denne saken, og lover å rydde opp umiddelbart.

- Er dette en teknisk feil, eller en menneskelig feil?

- Det fjernpeilingsutstyret som er installert fungerer slik det skal, og vi får beskjed når tankene nærmer seg status "tom", sier Bye Bruun.