23948sdkhjf

Sildaboggi 2017: Veterantreff i Haugesund

Havnedager, kystkultur og veteranlastebiler. Kulturarven var høyst til stede da Sildaboggien ble arrangert for niende gang denne helgen.

Ved bryggekanten ligger trebåtene som fraktet folk og gods langs kysten for noen tiår siden. I gaten ovenfor står lastebilene som overtok varene på kaien. De snakker samme språk, sjømennene og lastebilsjåførene. Lukten av diesel er ikke det eneste de har til felles.

Kjell Kristian Saltvedt og sønnen Kristian dro i gang Sildaboggien for ni år siden. Mest for å skape en møteplass for entusiastene. Etter at verkstedet de driver i Sveio noen mil nord for Haugesund sto ferdig, har lokalene til Last Haugesund AS dannet en flott ramme rundt arrangementet.

Etter at samarbeidet med Havnedagene ble etablert, har konvoien inn til byen blitt en tradisjon. I noen formiddagstimer kan Haugesunds befolkning rusle mellom lastebilene, et gedigent sildebord og frakteskøytene på brygga. Etter hvert tar sjåførene med seg bilene tilbake til lokalene til Last Haugesund, der det blir grilling og sosialt samvær restaen av kvelden.

I år møtte lastebileiere fra Hordaland, Rogaland og Telemark. Alle med en historie å fortelle. Slik som Arne Markhus, som endelig har fått tilbake tippbilen han kjøpte i 1981 og som har en helt spesiell plass i hjertet hans. Han og de andre kan du lese om i TransportMagasinets utgave nummer 6.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094