Singel Cab & Rockton

Volkswagen vet å breie seg på IAA. Årets stand var preget av snøhvite veger og skranker, noe som førte til at bilene stod fram på en meget markant måte. Vi trodde ikke de hadde noen nyheter å komme med nå når pickupen Amarok er ute av sekken, men der tok vi skammelig feil.

Publisert Oppdatert

På et dreiebord stod nemlig nok en nyhet i pickupsegmentet; Amarok Singel Cab. En lekker sak som plasserer seg mellom de japanske konkurrentenes singel cab og extended cab. Med andre ord er det bedre plass til å justere setene og man kan i tillegg ta med seg en verktøykasse inn i bilen. Bilen er utstyrt med utkoblbar firehjulsdrift samt en toliters dieselmotor på 90 kW.

Vi spurte nyttekjøretøysjef hos VW-importøren, Harald Frigstad om når Amarok Singel Cab kommer til Norge.

- Det er ikke helt avgjort ennå. Først skal vi jo lansere double cab-versjonen. Men slik det ser ut nå tipper vi det blir på slutten av 2011, sier han til tungt.

Nå var det ikke bare Amarok Singel Cab som sto i fokus hos Volkswagen, de hadde også med en spesialversjon av Transporter, kalt Rockton. Det er snakk om en ekstra robust firehjulstrekker med høy bakkeklaring, beskyttelsesplater under drivlinja. I tillegg kunne den spesialutstyres med en rekke tilbehør for de som skal jobbe offroad. Noe å tenke på for de mange kraftselskapene i Norge?