Sisu og Daimler inngår samarbeidsavtale

Sisu har i mange år benyttet Renault Premium-hytter og på motorersiden har det vært Cat eller Volvo(Renault). Nå er det slutt

Publisert Oppdatert

Finske Sisu har i disse dager inngått avtale med Daimler AG om levering av komponenter til Sisu lastebiler. Sisu har i mange år benyttet seg av Reanult Premium hytter og Cat eller Volvo(Renault) - motorer. Nå som avtalen med verdens største nyttekjøretøyprodusent er i boks, blir både hytte og motor fra Mercedes Actros å finne på nye Sisu lastebiler fra første halvdel av 2011. Å ha tilgang til Daimlers siste teknologi sikrer våre produkters økonomiske effektivitet og stadig skiftende krav fra lovgivere forklarer administrerende direktør i Sisu, Olof Elenius. Siden 2007 har Mercedes importøren i Finland(VEHO), samarbeidet med SISU om delelager og verkstedtjenester.

Familiebedrift

Sisus Olof Elenius og Timo Korhonen har også i løpet av inneværende år sikret seg 90 % av samtlige aksjer i selskapet Suomen Autoteollisuus Oy. Oppkjøpet og sammenslåingen av ledelsen betyr at den sterke familiebedriften som preget Sisu etter oppstarten i 1931 nå kan være tilbake. I følge Sisu, sikrer dette en langsiktig løsning innen produksjon av sivile og militære Sisu lastebiler. Sisu får med dette fortsatt mulighet til å ta raske beslutninger og ha høy teknisk fleksibilitet, heter det. Et salg av aksjene vil også medføre at kompetansen som er utviklet siden Sisu startet å bygge lastebiler i 1931, fortsatt forblir i Finland.

I Norge fortsetter salget av SISU som tidligere, og håndteres av Elverum

Maskin AS.