Sjåfør fikk heltemedalje

Onsdag delte fylkesmann Hill-Marta Solberg ut Carnegies heltemedalje i bronse til Mats Endresen fra Myre.

Publisert Oppdatert

Det var den 3. mars. Mats Endresen fra Myre hadde sin 24. fødselsdag og var på veien med 50 tonn. Ved Stønnesbotn på Senja kunne ikke bilistene passere hverandre på vinterføret og personbilene stanset for å slippe frem Mats på broen over Stordalselva. Det vil si: Bil nummer én stanset. Bil nummer to fikk sleng på bilen da han bremset, og skrenset mot Mats som kom imot.

Mats kastet vogntoget til side, og havnet selv utenfor veien. Hadde han ikke foretatt manøveren, hadde en storkollisjon funnet sted, sannsynligvis med meget alvorlige følger, heter det i begrunnelsen fra Carnegies heltefond, som nå altså velger å belønne Mats Endresen med bronsjemedalje med diplom.

- Det hele gikk forferdelig fort. Jeg handlet nærmest på refleks da jeg svingte vogntoget så langt ut mot grøftekanten som mulig for å unngå å treffe bilen, sa Mats Endresen til Folkebladet dengang.

- Vogntoget hadde kurs mot midten av min bil. Hadde det truffet meg ordentlig er jeg ikke i tvil om at dette kunne endt med - om ikke døden, så i alle fall alvorlige personskader. Jeg så for meg et skrekkscenario der bilen min ble knust og slengt rundt i veibanen, sier bilist Rolf-Bjørnar Tøllefsen til Folkebladet. Han legger til at han er vogntogsjåføren evig takknemlig for at han ofret bilen sin.

Det er vi også - og vi gratulerer den unge sjåføren på det aller varmeste!