Sjåføren var ikke fra Girteka

Flere riksmedier, deriblant tungt.no, hevdet i går at sjåføren som hadde kjørt i 24,5 timer uten stans og 33 timer med totalt 50 minutters pause var fra det litauiske selskapet Girteka. Det viser seg å ikke medføre riktighet.

Her er bilen som forsvant kort tid sammen med sjåføren etter kontroll i Ågotnes forleden. Nå vurderer vegvesenet hjullås ved slike hendelser.
Her er bilen som forsvant kort tid sammen med sjåføren etter kontroll i Ågotnes forleden. Nå vurderer vegvesenet hjullås ved slike hendelser. Foto: Foto: Statens vegvesen
Publisert Oppdatert

Sjåføren mistet førerretten i Norge, men både bil og sjåfør ble plutselig borte kort tid etter kontrollen.

Opplysninger gitt av Statens vegvesen og beskrevet i dagsavisene i helgen bekreftet at sjåføren var fra Girteka. Kildene våre er troverdige, men denne gangen tok de feil.

Vi har vært i kontakt med Girteka som også hevder at bilen ikke var fra dem.

I saken sto det også om to andre Girteka-biler som ble stanset i forrige uke med store brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene og som sto tre døgn på fergekaien ved Halhjem i Os. Disse opplysningene var korrekte.

Girteka har stadig vært i både media og politiets søkelys etter gjentatte brudd på både kabotasjereglene samt massive brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene.

Allikevel - rett skal være rett. Denne gangen var sjåføren altså ikke fra Girteka.