23948sdkhjf

Sjekk omregistreringen på nett

Nå kan du sjekke status for omregistrering på vegvesen.no.

I april i år ble salgsmelding på nett lansert, og hittil har 25 000 salgsmeldinger funnet veien over nettet. Når du kjøper en bil, er det i tillegg til salgsmeldingen flere forhold som må være i orden før du kan få kjøretøyet registrert og få vognkort.

- Vi utvider nå tjenesten så den gir deg oversikt over status for omregistrering av kjøretøyet, for eksempel om forsikringen er i orden og omregistreringsavgiften betalt, forklarer seksjonssjef i Statens vegvesen, Heidi Øwre. - Når alle forhold er i orden og kjøretøyet er ferdig omregistrert hos oss, får du beskjed på SMS og kan laste ned et midlertidig vognkort og ta bilen i bruk.

Det skriver Statens vegvesen på sine nettsider.

Betalingsinformasjon om omregistreringsavgift

I statusoversikten på vegvesen.no vil du også få betalingsinformasjon om omregistreringsavgiften, slik som beløp og KID-nummer.

– Det vil ta et par dager fra du betaler i nettbanken til betalingen er registrert hos oss, forklarer Øwre. – Om det haster med å ta bilen i bruk, vil det fortsatt være raskest å dra til trafikkstasjonen og betale omregistreringsavgiften der, men nettløsningen vil være raskere enn å vente på at fakturaen fra Tollvesenet kommer i posten. Dessuten er det jo enkelt å kunne gjøre det hele fra sofaen hjemme.

Et skritt på veien

Muligheten til å bestille nytt vognkort og levere salgsmelding på nett er begge steg på veien for full omregistrering på nett.

- Neste år får vi også opp en betalingsløsning i tjenesten som vil gjøre den enda bedre, sier Øwre. – Vi i Statens vegvesen er opptatt av å brukerne våre og jobber for å gjøre hverdagen deres enklest mulig.

Om tjenesten:

  • Tjenesten ligger på Din side på vegvesen.no/dinside. Løsningen krever innlogging via ID-porten. Dette er en sikker innloggingsløsning som blant annet støtter Min-ID og Bank-ID.
  • Tjenesten vil gi deg oversikt over hvilke forhold som må være i orden før du kan få kjøretøyet omregistrert og informasjon om omregistreringsavgiften.
  • Når kjøretøyet er ferdig omregistrert hos Statens vegvesen, vil du få beskjed via SMS og kan gå inn og laste ned midlertidig vognkort
  • Du vil kunne se statusoversikt selv om du har levert salgsmelding på papir.
  • For å bruke salgsmelding på nett må du være over 18 år, eie kjøretøyet privat og alene. En løsning som også favner medeiere kommer på nyåret.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063