Skal fjerne trafikkfarlig snø

- Snø og is som raser ned fra vogntog i fart kan være livsfarlig for andre trafikanter. Når snøen laver ned bygger det seg fort opp store mengder snø på taket av parkerte lastebiler. Når de legger ut på veien kan snø og is rase av og treffe biler eller myke trafikanter.

Publisert Oppdatert

Norges Lastebileier-Forbund, avdeling Nordland har tatt initiativ til et enkelt, men effektivt tiltak som består av en rampe som vogntoget kan parkere ved siden av slik at sjåførene kan klatrer opp og kommer lett til og få måket av snøen fra taket.

Som vi vet: Det enkle er ofte det beste! Nå er riktignok ikke slike ramper noen ny oppfinnelse. Tilmed i snøfattige Østfold står det et par slike, bl.a. inne på Kingsrøds terminal. Men det skader ikke å bygge flere.

Rampene er plassert på knutepunkter der det passerer et stort antall vogntog, og på plasser der det er naturlig at vogntogene står over natten.

Sortland Havn har en årlig trafikk på rundt 22 000 vogntog, i tillegg til at det er mange som bruker havnen som overnattingsområdet.

Rampene er bygget eller skal bygges i Sortland, Mo i Rana, Mosjøen, Fauske, Narvik, Lofoten og en i Salten-området.