Skatvedt Transport på tiltalebenken

Med påstander om lønninger ned mot 55 kroner timen, manglende arbeidsavtaler og krav om tur/retur Spania på 14 dager, har bedriften mye å svare for.

dom rett straff lov

dom rett straff lov

Publisert Oppdatert

I dag startet en arbeidsrettsak mot Skatvedt Transport i Tønsberg tingrett. Den er ventet å gå over hele fem dager, og bedriften har mye å svare for. Arbeidstilsynet i Tønsberg har påpekt ikke mindre enn sju forhold som hver for seg er alvorlige.

Det er Charlie G. Spenser som har reist denne saken mot Skatvedt etter hva han mener er usaklig oppsigelse og for lav utbetalt lønn.

Tungt.no har blitt tipset om bedriften ved flere tilfeller. Nå er de altså på tiltalebenken og ifølge en av våre lesere skal en rekke sjåfører, både norske og utenlandske, vitne.

Transportarbeiderforeningen ved fagforeningsleder Ole Einar Adamsrød støtter Spenser i denne saken og mener at Skatvedt er en av verstingene i bransjen.

- Bedriften har kutta ut alle nordmenn som sjåfører og bruker nå bare utlendinger. Ikke har de arbeidsavtaler og ikke får de den lønna de har avtalt, sier Adamsrød til avisen Frifagbevegelse i dag.

Skatvedt kjører faste ruter mellom Norge og Spania. Adamsrød forteller videre at tur/retur Norge-Spania skal gå på 14 dager, noe som legger et voldsomt press på sjåførene.

Forbundet sier de kan dokumentere en så lav lønn som helt ned mot 55 kroner timen.

Denne konflikten føyer seg inn i en rekke av liknende saker tungt.no kjenner til at bedriften har opplevd. Oftest dreier seg seg om lønnsutbetalinger, feriepenger og usakelige oppsigelser.

Tidligere i år tapte Skatvedt på alle syv punkter mot Erik Aasby. Dette var en sak som i utgangspunktet dreide seg om varsling, men som ble litt mer omfattende, da det gikk på regelmessige brudd på kjøre - og hviletidsbestemmelsene satt i system. Ankesaken kommer opp i desember. Tungt.no følger opp!

Les også: Oppsagt varsler vant i tingretten