Skoletur for Navistar

IC Bus, et heleid datterselskap av Navistar, har vunnet en ordre på nesten 900 skolebusser. I tillegg ligger fabrikken an til en rekordproduksjon i år.

Navistar

Navistar

Publisert Oppdatert

Skolebusser er noe annet i USA enn her hjemme. Der er det ikke snakk om å sette inn nærmest utrangerte rutebusser for å frakte våre barn, men i stedet bygger de tilpassede busser for skoletransporten. Ok, de ser kanskje gammeldags ut, men tilfredsstiller en hel rekke krav til sikkerhet - sikkerhet som alle burde være opptatt av når det gjelder skolebusser.

En av de større aktørene innen skolebusser i USA er IC Bus, et datterselskap av Navistar. Nå har de vunnet kontrakten om å levere skolebusser til North Carolina, og som kjent er alt i USA stort. Denne leveransen er på nesten 900 skolebusser!

Det er snakk om den nye CE-serien fra IC Bus, en snutebuss som har samme front som noen av lastebilene fra søsterselskapet International. Under snuta befinner det seg en Maxx Force-motor (MAN-motor) med EGR, som tilfredstiller de kommende utslippskravene i USA. Bussene bygges på en fabrikk i Tulsa, Oklahoma.

I tillegg til storordren har selskapet sagt at de ligger godt an til å klare en produksjon på mer enn 11.300 busser i år, noe som er rekord i de åtte årene fabrikken har vært i drift. Siden starten og ut dette året, har fabrikken produsert mer enn 73.000 busser. Gratulerer!