Skulle bare ta en pause

Mens kontrollørene skiftet vakt på E16 på Romslo i går, oppdaget de brann i et hjul på et vogntog.

Foto: Arild Aasen

Foto: Arild Aasen

Publisert Oppdatert

Det hører nok ikke til sjeldenhetene at feil og mangler blir påpekt ved kontroller. Men at det brenner, er nok ikke helt hverdagskost.

Ikke nok med det, men vogntoget det gjaldt, hadde heller ikke blitt vinket inn.

Tilfeldighetene hadde seg slik at dette vogntoget rullet inn på plassen mens kontrollørene hadde vaktskifte og nettopp da ikke vinket inn noen. Sjåføren skulle bare ta seg en pause.

- Da vi så nærmere på bilen, oppdaget vi flammer som sto ut av senteret på det ene hjulet, forteller kontrollør Arve J. Løtveit på Statens vegvesen sine nettsider. På telefon til tungt.no forteller han at brannen raskt ble slukket, men at sjåføren var like overrasket som kontrollørene.

Bremsene på vogntoget hadde nettopp blitt reparert, og uten å ville spekulere for mye, kan det være her årsaken ligger. Også deler av hjullageret lå strødd på bakken bak vogntoget.

Hver dag hele uken er kontrollører fra Statens vegvesen ute for å kontrollere at alt er som det skal være når tungbilsjåførene er ute på vegen. Dette gjelder i hovedsak kontroll av dekk, bremser, kjetting, lastsikring og kjøre og hviletid.

Noen av kontrollplassene i Bergensområdet er på E16 Romslo, rv. 57 Marås, E39 Osvegen og E39 Romarheim.

Vi takker Arild Aasen ved Bergen trafikkstasjon for bildene.