Slik sparer du drivstoff - kanskje...

Continental har laget en kalkulator som viser hvor mye du kan spare ved å velge rett dekk.

Den norske sjåføren ble stoppet på Majnabbeterminalen i Göteborg. Der går det fergetrafikk til Kiel og Travemünde i Tyskland.

Den norske sjåføren ble stoppet på Majnabbeterminalen i Göteborg. Der går det fergetrafikk til Kiel og Travemünde i Tyskland.

Publisert Oppdatert

Med riktig dekk og rett dekktrykk, riktig skap, mer økomomisk kjøring, aerodynamisk spoiler og gjerne en sprut vidundermiddel blandet i drivstoffet, vil du - dersom leverandørene har rett - snart slippe å fylle tanken i det hele tatt. Det virker nesten som om du på en god dag kan ende opp med mer drivstoff jo lenger du kjører.

Vi skal naturligvis ikke kimse av drivstoffbesparende virkemidler, mange har noe for seg, men totalen blir gjerne litt søkt. Hvert eneste år blir vi invitert til å se et eller annet "vidundermiddel" som sparer drivstoff eller dekk som gir besparelser i forhold til dekkene som ble lansert året før.

Ikke desto mindre er det noe å spare her og der.

Nå har iallefall Continental lagt ut en kalkulator på nettet som viser hvor mye du kan spare ved å velge riktig dekk. Kalkulatoren lar deg taste inn antall biler, distanse og dieselpris. Deretter regner den ut hvor stor en eventuell besparelse blir i løpet av et år.

For å bruke kalkulatoren, klikker du deg inn på www.conti-online.co.uk/truck og finner frem "fuel saving calculator.