23948sdkhjf

Slik vil ministeren stanse uegnede, tunge kjøretøy

Her er tiltakene som Solvik-Olsen lover å satse på.

Denne vinteren har Vegvesenet kontrollert dekk og kjettinger på 37 000 tunge kjøretøy. Det har blitt delt ut nærmere 2.000 gebyrer og 1.400 kjøreforbud. 24 grove tilfeller er også blitt politianmeldt. Dette er en tredobling av antallet i forhold til hele forrige vintersesong.

Under tirsdagens spørretime stilte stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland fra Høyre spørsmål rundt den useriøse delen av transportbransjen og hva samferdselsministeren ville gjøre med dette.

Ifølge Aftenposten lovte deretter Solvik-Olsen å satse på flere tiltak.

Riktignok har flere av disse tiltakene vært diskutert tidligere, men det er første gangen at lovnader har blitt gitt.

Blant annet ønsker ministeren å utvide prøveordningen fra Sørlandet med å bruke hjullås på kjøretøyer som har kjøreforbud samt å holde disse tilbake til bøtene er betalt.

Samtidig ble ønsket om "vinterførerkort" for utlendinger gjentatt. Allerede torsdag denne uken skal Solvik-Olsen diskutere med EU-kommisjonen dette kan innføres for definerte strekninger. Vi tipper han får litt av en jobb for å få gjennomslag for dette kravet.

Les også: Vil ta kamp med EU om vinterførerkort

Enklere er det nok å satse på et annet godt tiltak. Nemlig å sørge for døgnåpne kontrollstasjoner. I dag er det som kjent slik at f.eks. kontrollstasjonen ved Svinesund stenger klokken 15.30. Dermed venter mange med å kjøre inn i landet til lysene er slukket på kontoret.

Les også: 99,5% av tungtransporten kontrolleres ikke!

Dette lover Solvik-Olsen å gjøre noe med. Samtidig som han ønsker å få flere parkeringsplasser. I dag fylles plassene raskt opp ved kontroller, noe som medfører at kun et fåtall kontrolleres. De øvrige skyfles videre.

Skal kunne skrive ut bøter

Dessuten ønsker ministeren at Vegvesenet skal kunne skrive ut bøter. - Det er meningsløst å hente politifolk for at en bot skal skrives ut. Derfor må vi sikre nødvendige hjemler i lovverket her, sier Solvik-Olsen.

I tirsdagens debatt ble det, ifølge Aftenposten, også varslet tiltak om:

  • Krav om vinterdekk på hengere.
  • Enklere hverdag for kontrollører med digitale verktøy for å unngå unødvendig papirarbeid.
  • Ny kontrollteknologi. Ved å sjekke bilskilter automatisk, skal man fokusere på de som tidligere har skapt trøbbel.
  • Bedre drift av vintervegene. UP og Vegvesenet skal sammen følge værmeldingene og være klar før snøen kommer.

Les også: Tredoblet kontrollene

Les også: Samferdselsministeren lover bot og bedring

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109