Snø og kulde preger Skandinavia

Den tidlige vinteren skaper problemer for mange i de skandinaviske landene. Svenskene har fått størst medfart mens nordmenn må forberede seg på streng kulde fremover

vinterveier tungtransport kjøreforhold norge

vinterveier tungtransport kjøreforhold norge

Publisert Oppdatert

Metrologene varsler en kuldeperiode nesten over hele landet som vil vare så langt som prognosene strekker seg. Første halvdel av november har vært mildere enn normalen, men siste halvdel blir kaldere.

Svenskene har det også kaldt, men der har det vært snøstromer sør i landet som har dominert værbildet. I tillegg har det vært kraftige vinder som har laget trøbbel for både vogntog og busser. Det meldes blant annet om flere busser som har blitt blåst av veiene. Fire vogntog ble også blåst av veien på E18, i tillegg er det meldt om i alt 20 vogntog som har stått fast forskjellige steder sør i Sverige på grunn av snøen.

Våre danske venner får også noe å slite med i dagene som kommer. Det forventes kaos på veiene fra i dag, det er meldt frost og glatte veier utover hele dagen der, men det kraftige snøværet de hadde på tirsdag skal avta noe uteover onsdagen.

På berget skal vi visstnok slite med kulde, om vi skal stole på langtidsvarselet som er sendt ut fra Meterologisk Institutt, varselet skal gjelde frem til 1. desember. Østafjells blir det synkende temperaturer, det samme på vestlandskysten og i trøndelagsfylkene. Lengst i nord venter man stigende temperaturer etter de nærmeste dagene som skal preges av kulde.

Kjør forsiktig.