Søppel fra Volvo

Volvo Trucks britiske del jobber for tiden med å utvikle et nytt lavbygd førerhus beregnet for det britiske og irske markedet. De ønsker å ta opp kampen med britiske Dennis og tyske Mercedes-Benz, som begge gjør det godt i dette segmentet i Storbritannia.

distribusjon Volvo Fe test

distribusjon Volvo Fe test

Publisert Oppdatert

Lavbygde søppelbiler er absolutt ingen nyhet. De har eksistert i svært mange år både i Storbritannia og i USA. Britiske Dennis har laget slike biler lenge, det samme har amerikanske Autocar (tidligere eid av White/Volvo).

I løpet av det siste tiåret har flere produsenter kommet til, blant annet Scania Lowline, Mercedes-Benz Econic, Iveco og MAN. Nå ønsker tydeligvis også Volvo å komme seg inn på dette markedet. Det er forståelig, i utgangspunktet er det jo "høl i hue" å måtte klatre opp og ned i et lastebilførerhus når man kjører renovasjonsbil.

Ingeniører ved Volvos anlegg i Warwick samarbeider tett med teknikere i Sverige for å utvikle en prototyp som skal monteres hos en samarbeidspartner i Storbritannia. Den nye lavgulvsbilen skal bygges på nye Volvo FE. Blir det en suksess er det vel ikke umulig at den blir å få også på andre markeder i Europa?