Søppel i fokus

Svenske JOAB gjør nå ytterligere store satsinger på produksjonen av renovasjonsaggregat i Blomstermåla i Sverige. Gjennom ytterligere innvesteringer i lokaler og maskiner får JOAB bransjens mest automatiserte og effektive opplegg med et komplett produksjonsanlegg av renovasjonsaggregat.

Publisert Oppdatert

Svenske JOAB har tradisjonelt vært forbundet med krokløft, liftdumpere og vekselsystemer, men for relativt få år siden begynte de også å satse på renovasjonsaggregat. Det har tydeligvis vært en vellykket satsing for nå investerer de ytterligere. Nylig anskaffet de seg ytterligere drøye 7000 kvadratmeter med industrilokaler av Mönsterås Kommun og får nå sammenlagt 12.000 kvadratmeter veltilpassede industrilokaler i Blomstermåla.

Eiendommen som tidligere var produksjonslokaler for hela Norbas renovasjonsbilproduksjon, er meget vel tilpasset for produksjon av renovasjonsaggregat eller andre større sveisede konstruksjoner. I forbindelse med kjøpet av den nye industrieiendommen har JOAB også investert i to robotsveiseanlegg for ferdigsveising av komplette renovasjonsaggregat.

Med disse investeringene har JOAB bransjens mest automatiserte og effektive opplegg med et komplett produksjonsanlegg når det gjelder sveising, montering og lakkering av renovasjonsbilsaggregat.

I Blomstermåla har det vært produksjon av renovasjonsbiler siden 1930-tallet. Her finnes en lang tradisjon og en veldig stor kompetanse. Denne kompetansen innen miljøbransjen fører JOAB nå videre og utvikler ytterligere.

Plassjef Reino Winnsäter uttrykker stor entusiasme over de nye investeringene.

- Gjennom disse investeringene får vi mulighet til å ha all vår produksjon under ett og samme tak med en integrert sveise- og lakkavdeling. Vi minimerer våre transporter, forbedrer produksjonsstrømmen og øker produksjonskapasiteten. Med vårt attraktive modellprogram og kompetente medarbeidere står vi vel rustet for framtiden", sier Winnsäter.

I dag produserer JOAB ca. seks renovasjonsbilaggregat i uka og har på et par år solgt over 300 aggregat. JOAB Gruppen har et bredt modellprogram og leverte i 2008 over 800 påbygg og hadde en total omsetning på 345 millioner svenske kroner.

- Vi tror på miljø- og avfallsbransjen som en framtidsbransje og der vil vi spille en betydelig rolle. Vi satser og ser muligheter her i Blomstermåla. De fleste kunder velger en leverandør som investerer og utvikles, det viser vår økende ordreinngang. Jeg er virkelig takknemlig over den tilliten våre kunder viser oss, det sporer oss til nye prestasjoner sier JOABs grunnlegger og styreformann Jan Olsson, som en forklaring til de fortsatte investeringene.