Sp kåret til beste veiparti

Det er "Folkets veikrav", en sammenslutning av 16 bil- og trafikkorganisasjoner, som har gjennomgått partienes veisatsning.

Publisert Oppdatert

Mange ville nok tro at Frp ville stikke av med seieren. Men her er det hårfin kniving mellom Sp og Frp. Begge er jevnt over gode på vei. Begge ønsker å bruke av oljeformuen til veiinvesteringer, sier Vilrid Femoen, sekretariatsleder for de 16 organisasjonene til Aftenposten i dag.

Femoen, som til daglig er leder for Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV), tror også det vil overraske mange at KrF kommer høyt opp. Men de lover gul midtlinje langs alt det vi i dag kaller stamveier, noe som krever en viss veibredde.

-Det er et dyrt tiltak, for det gjelder lange strekninger. Både KrF, Høyre, Ap og Sp vil ha et krafttak, en målrettet satsing på utbedring av veinettet, og en økning på vedlikeholdssiden. Men de sier ikke noe om at vedlikeholdet skal skje kontinuerlig, sier Femoen.

På bunnen av rangeringen kommer Senterpartiets regjeringspartner SV.

Ellers kan vi tipse om en sak på forumet vårt. Det er Jon Sandem som har sendt brev til alle partiene med spørsmål om hva de mener om sjåførenes hverdag. Svarene fra de ulike partiene postes fortløpende. Klikk deg inn her.