Spillegale yrkessjåfører?

I AKANs nye rapport om pengespillproblemer blir sjåfører trukket frem som risikogruppe.

kort spill gambling

kort spill gambling

Publisert Oppdatert

"Å gamble med jobben" er tittelen på en ny rapport fra AKAN om pengespillproblemer i arbeidslivet. I rapporten blir yrkessjåfører spesielt trukket frem som en risikogruppe for utvikling av spilleproblemer.

I overkant av tre prosent av ansatte i transportbedriftene som deltok i studien, hadde pengespillproblemer, mens ytterligere fem prosent var såkalte risikospillere.

AKAN kompetansesenter råder nå bedrifter til å ha tydelige retningslinjer i forhold til pengespill i arbeidstiden. På www.spillansvarlig.no kan en få råd om hvordan bedriften kan bli en gamblingfri sone.

Høye odds for trøbbel

En fjerdedel av de som har mer enn to timer ledig tid og oppholder seg på steder med automater i arbeidstiden, spiller i arbeidstiden. Det er en sammenheng mellom spill i arbeidstiden og pengespillproblemer. Oddsen for å ha pengespillproblemer er 14 ganger så høy dersom du spiller pengespill i arbeidstiden, viser rapporten.

Selv stiller vi oss noe undrende til at sjåfører blir trukket frem i rapporten. Sjåfører er oftest langs veien i arbeidstiden, mens øvrige ansatte i transportbedrifter naturlig nok har enklere tilgang til automater og nettspill.

Uansett - du kan selv teste om du er spilleavhengig ved å ta gamblertesten her.