23948sdkhjf

Snart klart for ny Magnum: Spionbilder av Renault Magnum

Vi har ofte publisert spionbilder i forkant av lanseringer av nye lastebilmodeller, og vi har tidligere vist bilder av kamuflerte utgaver av neste generasjon Renault Magnum. Nå har vi fått enda flere!

Det har lenge vært en godt kjent hemmelighet at neste generasjon av Renault Magnum skal dele førerhus med nye Volvo FH, som ble lansert i fjor. Nå har mange spekulert på hva det betyr.

Godt rykte

Magnum har jo så langt vært uovertruffen som bobil og har fra lanseringen i 1991 og fram til i dag opparbeidet seg et godt rykte blant mange sjåfører. Ok, den har hatt sine utfordringer med innsteget som har vært av amerikansk modell, med stige på sideveggene bak dørene.

Les også: Her "vises" nye Renault Magnum

Men premieringen har man fått når man har kommet seg inn i de gedigne førerhuset. Fullstendig flatt gulv, smarte oppbevaringsløsninger, markedets beste løsning på solkjerming i form av rullegardiner som også fungerer som blendingsgardiner når man skal legge seg for kvelden, og en enorm oversikt fra førerplassen.

Hva med alle disse unike detaljene hvis førerhuset skal være det samme som Volvo FH? Vel, det får vi ikke svar på ennå.

Derimot har vi mottatt flere bilder av en mindre maskert bil som vi er sikre på at er neste Renault Magnum. Det er Torkild Nørgaard, sjåfør hos Øverland Transport, som kom over denne bilen i vinter. Bilen er fotografert i Danmark, og trekkvogna har også danske "plader". Det er ikke uvanlig at lastebilprodusentene lar "spionbilene" gå i trafikk hos vanlige transportører. Det som derimot er uvanlig med denne maskerte Renaulten er at den går i trafikk hos en velkjent Volvo-eier i Danmark.

Sikre kilder har nemlig fortalt oss at det er ingen ringere enn den profilerte danske lastebileieren Henrik Guldager som har denne i parken sin. Skal den store Volvo-entusiasten melde overgang til Renault, eller er det Volvo som styrer hvem som skal teste ut den nye Renaulten?

Les også: Ny Magnum?

Flatt gulv?

Vi ser helt tydelig at førerhuset i bunn og grunn er det samme som nye FH har, men en del ting ser ut til å være i Renault-design. Dette gjelder ikke minst sidespeilene, grillen, støtfanger og lysarrangement. Selv om mye av detaljene er maskert, er det tydelig at bilen skal skille seg en del fra Volvo FH. Men om det betyr at man beholder det flate gulvet som dagens Magnum er så kjent for, er usikkert.

Etter hva vi har grunn til å tro så er ikke lanseringen av den nye Renault Magnum så veldig langt unna. Da får vi svar på om man viderefører noen av de unike Magnum-løsningene, eller om det bare blir snakk om en "Renaultifisert" Volvo. Vi håper på det første, men frykter det siste - eller verste!

Les også: 20 år med Renault Magnum

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063