Spritfabrikk avslørt på Romerike

Funnet av et større parti ”vodka” i en lastebil førte Tollvesenet og politiet til en spritfabrikk på Romerike.

Lastebilen inneholdt nær 2 200 liter "vodka".

Lastebilen inneholdt nær 2 200 liter "vodka". Foto: Foto: Tollvesenet

Publisert Oppdatert

I et lagerlokale ble miljøbensin(bioetanol) med 86 alkoholprosent renset til sprit.

Tatt i vegkontroll

En vestopplending i 50-års alderen ble pågrepet med 2 178 liter "vodka" i lasten da lastebilen han kjørte ble kontrollert i en vegkontroll som Statens vegvesen og politiet gjennomførte på Minnesund. Mannen forklarte at han var på veg til Vestoppland med lasten. Lasten besto av 729 tre liters kartonger med "vodka", noe som utgjør 846 000 kroner i avgiftsunndragelser til statskassa.

Miljøbensin ble til sprit

Funnet førte politiet og Tollvesenet til et lagerlokale på Romerike, som eies av en mann i 30-års alderen. I en bil avdekket tollerne 44 tre liters pappkartonger med såkalt vodka fra Estland.

Inne i bygningen var det fem plastfat med miljøbensin. Hvert av fatene inneholdt 250 liter. Her var det også et 1 000 liters plastfat som inneholdt ferdigrenset, utblandet alkohol. Her lå det også et parti med ubrukte pappesker, plastposer med tappekraner og aktivt kull samt tomme plastkanner. Det ble også avdekket avdekket enda ett 1000 liters plastfat i bygningen.

Totalt beslagla tjenestemennene fra Tollregion Oslo og Akershus 3 694 liter med forskjellig alkoholstyrke, hvorav 1.295 liter med miljøbensin (bioetanol). Tollbeslaget utgjør 1,9 millioner kroner i unndratte avgifter til statskassa.

Plastposene var fylt med "vodka", ferdige til å puttes i kartonger.

Plastposene var fylt med "vodka", ferdige til å puttes i kartonger. Foto: Foto: Tollvesenet.