Stemningsfull kveld

Det ble en stemningsfull kveld i Louisville på torsdag. Lysshowet på MATS kan ikke beskrives med ord. Det bare må oppleves.

usa

usa

Publisert Oppdatert

De aller fleste av våre deltagere på årets USA-tur gledet seg storveis til skumringstimen på uteområdet ved messa. Der står nemlig alle showbilene parkert, og i takt med at mørket faller på starter flere og flere opp motorene og tenne parklysene.

Detroit Diesel, Cat, Cummins og International kappes om å skape den beste godlyden, mens det glitrer i tusenvis av markeringslys utover hele plassen.

Innimellom ruses en motor opp, før man drar i jake braken og motoren roes ned til lyden av dyp brøling. Dette, ispedd en god dose godlukt fra de blanke eksosrørene, sørger for 17. mai-stemning, eller skal vi kanskje kalle det 4. juli-stemning for de av oss som faktisk setter mer pris på dette, enn å drømme om el-biler og andre nymotens greier.

Undertegnedes høydepunkt var kanskje å stå ved siden av en strøken cabover og lytte til en god gamme Detroit Diesel totakts V8 som vinte og gikk. Det ble en stemningsfull kveld i Louisville.