Stena Line satser milliarder

Stena Line gjennomfører i løpet av 2010 og 2011 den største satsningen i rederiets historie og setter inn verdens største ferger på strekningen Göteborg-Kiel.

Stena Line ferge

Stena Line ferge

Publisert Oppdatert

De 240 meter lange fergene forsterker Stena Lines muligheter til å håndtere både passasjerer og frakt. Verdien på satsningen er omkring 2,5 milliarder svenske kroner.

- Dette er den største fartøy-happeningen i Gøteborg på tyve år sier direktør i Stena Line, Gunnar Blomdahl, i en pressemelding. Han forteller fergene er verdens største med sine 240 meters lengde og lastekapasitet på omkring 4100 lengdemeter. Dette kan sammenliknes med dagens ferger som er 178 meter lange og kan laste 1600 lengdemeter.

Stena Germanica og Stena Scandinavica, som fergene vil hete, trafikkerer i dag strekningen Hoek van Holland-Harwich. De skal bygges om og den første fergene tas i trafikk fra Gøteborg fra august.

Forandringen innebærer også at trafikken på Gøteborg-Travemünde omdirigeres til Gøteborg-kiel og at dagens totalt fire ferger erstattes med to.