Stenger fabrikken

Peterbilt Motors har besluttet å legge ned sin fabrikk i Tennessee og overføre produksjonen til Texas. Bakteppet er en arbeidskonflikt ved Tennessee-fabrikken, men i følge ledelsen er dette ikke årsaken til flyttingen.

Peterbilt USA

Peterbilt USA

Publisert Oppdatert

Peterbilt-fabrikken i Madison, Tennessee har nemlig hatt en turbulent tilværelsen etter en konflikt med arbeiderne som er organisert i United Auto Workers.

I fjor sommer førte konflikten til at arbeidsgiveren svarte med lockout av arbeiderne. Fabrikken har bygget alle de store lastebilmodellene til Peterbilt, med unntak av Model 387 og Model 320.

Nå flyttes hele produksjonen til fabrikken i Denton, Texas i stedet. Denne fabrikken har for øvrig ingen fagforening for de ansatte, men i følge fabrikksjefen ved fabrikken som skal stenges har dette ikke noe med saken å gjøre. I stedet legges skylden på et kraftig fallende marked.

- Fabrikken i Texas produserte allerede alle modellene som ble montert i Tennessee og har kapasitet til å tilfredsstille våre kunders behov, sier Larry Vessels, fabrikksjef ved Peterbilt-fabrikken i Madison, Tennessee.