23948sdkhjf

Stjålet - men bare noen timer

Bare få timer etter at de ble stjålet, ble to Volvoer funnet igjen - i et annet land med falske skilt og med gods bakpå!

Forrige helg ble to Volvoer stjålet fra Volvo Truck Centers filial ved Århus i Danmark.

Men tyvene hadde ikke bilene lenge. Da tyveriet ble oppdaget mandag morgen, ble de kjapt lokalisert via flåtestyringssystemet Dynafleet.

Allerede klokken 08.30 fant man igjen bilene på skjermen. Da befant de seg mellom Hamburg og Berlin. Tysk politi kunne dermed rykke ut og anholde tyvene omkring 20 mil fra grensen til Polen. Det er Volvo i Danmark som skriver dette til oss i en pressemelding.

Les også: Enormt med lastebiltyverier i Danmark

Ifølge foreløpige opplysninger var gjerningsmennene fra Litauen, og bilene var allerede utstyrt med litauiske skilt. Men ikke nok med det - de gikk allerede i transport. Den ene hadde nemlig en trailer med fisk bakpå!

Den ene bilen stanset på en rasteplass, og var dermed grei å pågripe. Den andre bilen forsøkte å gjemme seg ved å ta av fra motorveien og skjule seg i et industiområde.

Men via Dynafleet var det selvsagt intet problem å lokalisere ham, og dermed var eventyret ute for kjeltringene.

Det er ikke mer enn et snaut år siden at vi opplevde det samme her i landet. Skevigs fikk en bil stjålet på Hønefoss. Denne ble senere lokalisert på samme måte til en låve i Østfold.

Les også: Fant stjålet lastebil ved hjelp av Dynafleet

Siden Volvo lanserte Dynafleet i 1994 har mer enn 40.000 enheter blitt solgt. For en tid tilbake innførte Volvo Norge Dynafleet-enheten som standard i lastebilen og kunden kan dermed selv velge å opprette et abonnement ut fra eventuelle behov.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141