Stjålet kranbil!

Stadig oftere hører vi om norske lastebiler som blir stjålet her i landet. I flere av sakene har lesere av tungt hjulpet til med å finne igjen bilene. Dagens etterlysning gjelder en grom Volvo kranbil som ble stjålet på Jessheim natt til søndag. Lastebilen er såpass spesiell at det egentlig er rart at ingen har sett noe mer til den.

Har du sett kranbilen til Ove som ble stjålet natt til søndag på Jessheim? Ring ham på 930 20 860 eller kontakt politiet.

Har du sett kranbilen til Ove som ble stjålet natt til søndag på Jessheim? Ring ham på 930 20 860 eller kontakt politiet.

Publisert Oppdatert

- Bilen forsvant kvart over ett, natt til søndag fra Volvo Truck Center på Jessheim. Grunnen til at jeg vet tidspunktet er at vi har en bompassering på den på riksvei 2 som stemmer overens med at den må ha kjørt fra Volvo på den tiden, forteller eieren Ove Schreckenberger.

Bilen det er snakk om er en 2009 Volvo FH 480 8x4 i fargen blå metallic med sølvdekor på sidene. Påbygget er rødt og lastebilen har en voksen kran av typen Fassi 1100 XP pluss jibb bak hytta. I front sitter det støttebein. Samt lyskasse der det står Transportsentralen Lillestrøm. Det vil si, det står vel neppe det lenger nå. På solskjermen står det (eller sto det) Miraculix. På taket er det for øvrig to Xenon ekstralys. Bilens registreringsnummer er CF 50547.

- Flere Volvoer har jo blitt gjenfunnet takket være Dynafleet, men ikke denne?

- Nei, den er et par måneder for gammel til at Dynafleet var standard i Volvo. Jeg tenkte en stund på å utstyre den med GPS-overvåking, men det ble aldri noe av. Det har gått bra i fire år, sier Ove.

- Hva er ellers gjort for å prøve å finne bilen?

- Vi har varslet politi og tollvesen på grenseovergangene, samt fergeselskaper, så langt uten resultat. Videre har vi etterlyst den på Facebook der mange tusen allerede har lest etterlysningen.

Jeg tipper at denne bilen lar seg omsette svart for 100.000 til 150.000 euro. Det er jo godt betalt for en helgejobb i Norge. Nå håper jeg at tungt.no sine lesere kan bidra til at lastebilen blir funnet. Ring meg på 930 20 860 hvis man har opplysninger om bilen, avslutter Ove Schreckenberger.